|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] otwieranie maski / pokrywy silnika
michalew - 4 Sty 2009, 23:50 Temat postu: [MK6] otwieranie maski / pokrywy silnika Hello,
mam problem z otwarciem maski w moim super fistaszku MK6 2002 1.4TDCi.
Dźwignia pod kierownicą, obok drzwi nie działa. Ciągnę i ciągnę a maska nic. Dźwignia działa tak samo ciężko jak poprzednio, więc myślę że linka nie spadła, ale pewnie się mylę. Myślałem że coś zamarzło, ale jechałem dzisiaj z Warszawy do Katowic (płyn do spryskiwacza mi się psia kostka skończył), i dalej to samo.
Ma ktoś pomysł jak to można łatwo otworzyć??
Please help.
Skfarek - 5 Sty 2009, 14:07
Standardowy problemik - robi się to następująco ale do wykonania potrzebujesz jeszcze jednej osoby:
1. Ciągniesz za dźwignię otwierania maski
2. W tym czasie druga osoba delikatnie dociska maskę (z wyczuciem aby nie wgiąć) w miejscu gdzie jest zamek.
3. Jak nie pomaga trzeba pociągnąć za dźwignię trochę mocniej i mocniej przycisnąć maskę (z wyczuciem nie na hama).
4. Jeżeli dalej nie pomaga no to jedziesz do mechanika który wyrypie ci grill i rozbierze zamek.
Aha i nie biorę odpowiedzialności za pogiętą maskę albo urwaną dźwignię - napisałem że z wyczuciem to robić
bartikrasnik - 10 Kwi 2009, 09:43
to samo miałem po otwarciu juz maski przeciołem mała nakrętkę nałożyłem na linkę i nie trzeba był już jej naciągać i po problenie
|
|