|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - folia do przyciemniania lamp tylnych
Vinci - 26 Gru 2008, 22:35 Temat postu: folia do przyciemniania lamp tylnych folia
czy duzo jest roboty zakladajac ją na lampy ??
czy na przeglądzie mogą sie o to doczepić ??
czy policja moze sie o to doczepic ??
Kondziu - 26 Gru 2008, 22:37
...
daj to do działu tuninku stylistycznego LOY przyjmię Cie z miłą chęcią... z tego co widać lubi takie akcje
Żółwik Tuptuś - 26 Gru 2008, 22:38
Nie
Tak
Tak
Vinci - 26 Gru 2008, 22:39
ok dzięki a w razie czego po założeniu ciężko jest ją sciągnąć ??
Żółwik Tuptuś - 26 Gru 2008, 22:42
nie ( pomaga rozpuszczalnik )
awa - 27 Gru 2008, 17:08
Apropos tej folii. To z tym czy ciężko czy nie to nie do końca się zgodzę. Bo zakupiłem sobie taką folie i Pomimo wyciskania i tak zostały mi pęcherzyki powietrza, no i takie załamania przy próbie wymodelowania zakrzywienia lampy... Jak by ktoś mógł powiedzieć jak to właściwie robić. Bo tylko poparzyłem sobie paluchy a efekt mizerny. Wiem że folia to i tamto, ale nie pytam czy się to innym podoba tylko jak to można ładnie zrobić
Vinci - 27 Gru 2008, 18:41
awa a doczepił Ci sie ktoś a taką folię na lampach ?? policja czy na przeglądzie ??
Bit1 - 27 Gru 2008, 18:47
awa napisał/a: | Apropos tej folii. To z tym czy ciężko czy nie to nie do końca się zgodzę. Bo zakupiłem sobie taką folie i Pomimo wyciskania i tak zostały mi pęcherzyki powietrza, no i takie załamania przy próbie wymodelowania zakrzywienia lampy... Jak by ktoś mógł powiedzieć jak to właściwie robić. Bo tylko poparzyłem sobie paluchy a efekt mizerny. Wiem że folia to i tamto, ale nie pytam czy się to innym podoba tylko jak to można ładnie zrobić |
Bo folią się to ciężko robi (pozatym te folie za 5zł z allegro nei są wcale termokurczliwe), ja zawsze polecam zamiast foli farbę do lamp łatwiej się robi i dużo lepiej wygląda.
A co do policji jak będziesz miał pecha to się przyczepią a jak nei to nie.
awa - 27 Gru 2008, 19:56
No kontroli policyjnej nie miałem jeszcze więc nie powiem. A co do przeglądu, to też jeszcze z folią nie miałem okazji być. Ale przegląd zależy u kogo się robi, jedni wszystko przepuszcza a inni doczepią się do jakiejś pierdoły.
A folie kupiłem za 14zł na allegro i nie jest termokurczliwa, tylko termoplastyczna, czyli trzeba niby podgrzać i naciągnąć na lampę, ale zabieg ten jest co najmniej trudny
Żółwik Tuptuś - 27 Gru 2008, 22:59
Szynszyl - czemu żeś to gówno Loyowi podrzucił ? przeca on ich pozabija jak to zobaczy glab
SpiderMAN - 28 Gru 2008, 12:25
Vinci napisał/a: | ok dzięki a w razie czego po założeniu ciężko jest ją sciągnąć ?? | Łatwo... schodzi bez problemu...
Mam i na przeglądzie się nie czepiali...
bidżej - 29 Gru 2008, 01:39
awa, ja dałem radę za pomocą nożyka, suszarki, ekierki (bo nie miałem plastikowej szpachelki) i odrobiny wody. kliknij sobie mojego userbara to zobaczysz jak wyszło
|
|