|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - MK2 1.0 i LPG - jakies klopoty? Zamieniam 1.6D na LPG...
Toro - 19 Gru 2008, 02:39 Temat postu: MK2 1.0 i LPG - jakies klopoty? Zamieniam 1.6D na LPG... Witam,
Mam w tej chwili MK2 diesel 1,6, ale w kiepskim stanie - pozarla go mocno ruda, lozysko i ew. piasta do wymiany, cos huczy z przodu przy 80-100km, 2 opony do wymiany, byl w domorosly sposob naprawiany po stluczce (przod). Do tego koniec OC i badan.
Mam mozliwosc taniego kupna MK2 1,0 z LPG. Stan blach lepszy od mojego - przynajmniej na zdjeciach. Chociaz jest dwubarwny i lekko pofalowana maska - ale u mnie gorzej.
Zastanawiam sie nad pozegnaniem sie ze swoja i kupnem tej... Nigdy nie jezdzilem na LPG i troche mam obawy ze beda jakies klopoty - teraz po prostu leje rope i jezdze (jak odpali, bo gdzies mi prad ucieka z aku). Poza tym narowy swojej juz znam... Ale np. nie wybiore sie moja teraz w gory na snowboard - boje sie o to lozysko itp. Potrzebuje taniego toczydelka do miasta i na wypady gdzies dalej. Moja obecna wozila mnie dzielnie po Polsce w tym roku (jak jeszcze miala sprawne lozysko).
Na co zwrocic uwage przy ogledzinach? Sa klopoty z gazem w tym silniku? Butla ma legalizacje do 2012...
pozdr
Piotr
JoeMix - 19 Gru 2008, 15:22
Jak wszystko jest OK, to będziesz lał LPG i będziesz jeździł.
mamuten - 19 Gru 2008, 15:56
to bierz tą z gazem zostaw sobie swoja będzie zawsze na części ta stara
Toro - 30 Gru 2008, 02:22
Dzieki Panowie,
niestety uciekla mi przepiekna fiestka. Od klasycznego "dziadka". Zagapilem sie przez chwile i zamiast ja komus buchnac ja sprzed nosa to ktos mi ja buchnal... Poszla za 700 zl z dwoma kompletami opon, glosnikami, praktycznie zero rdzy.
Moze kupil ja ktos z Forumowiczow (Warszawa) i sie pochwali jaka fajna jest
Tak czy siak, gratuluje zakupu - naprawde warto bylo.
Ide reperowac swoja
pozdr
Piotr
|
|