|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] cieknące uszczelki drzwi
dziul - 18 Gru 2008, 13:54 Temat postu: [MK3] cieknące uszczelki drzwi Chciałem się dowiedzieć czy do uszczelek jest jakis klej bo odstają mi uszczelki i cieknie mi przez nie woda do środka. Ile kosztuje i gdzie można cos takiego dostac jesli wogle istnieje
LOY - 18 Gru 2008, 15:06
tylko fabrycznie wklejali uszczelki ..ogólnie wystarczy ze sa dobrze na rant nabite . jak cieknie to znaczy ze uszczelka jest juz wyrobiona ...cieknie nie od strony kleju ..jesli jednak bardzo chcesz kleic to klej butaprenem ...doraznie mozesz nagiac lekko ramke drzwi
tajmus - 18 Gru 2008, 15:19
mozna nabyc nowe uszczelki?? tzn orginaly??
LOY - 18 Gru 2008, 15:35
tajmus napisał/a: | mozna nabyc nowe uszczelki?? tzn orginaly?? |
owszem ...ale w aso ...ale mozna szukac lepszych uzywek ....albo dobrac cos podobnego co bedzie dostepne w sklepie.
tajmus - 18 Gru 2008, 16:05
orientujesz sie jakie moga byc ceny w ASO
nie wiem ile?? 50... 100... za sztuke czy wiecej??
mamuten - 18 Gru 2008, 22:56
albo bezbarwnym silikonem lub czarnym
dziul - 19 Gru 2008, 07:18
a jaki to ma byc silikon jakis sanitarny czy jaki?
Bongo - 19 Gru 2008, 12:34
sam mam taki problem po zmianie drzwi ale znalazlem na allegro to :http://www.allegro.pl/item489917502_uszczelka_drzwi_fiat_vw_opel_i_inne.html
mamuten - 19 Gru 2008, 16:13
najlepiej to silikon neutralnym zęby nie śmierdział jak ocet
dziul - 20 Gru 2008, 16:46
i co kupiłes te uszczelki i normalnie ciasno siedzą na rantach nie cieknie nic??
Jacob88 - 30 Gru 2008, 11:53
Witam wszystkich na tym forum.
Dopadły moją malutką takie dolegliwości jak w tym temacie także powielać nie będę i się podpinam. Mianowicie jak moja fiesta postoi na deszczu w środku z przodu mam 2 stojące kałuże wody. Proszę o jakieś info gdzie ta woda może się dostawać. Tak jak piszę woda się dostaje do auta jak postoi na deszczu Chętnie także nabyłbym kontakt do jakiegoś fiesto - speco - maniaka z Bielska-Białej lub okolic
Mafios - 31 Gru 2008, 16:36
LOY napisał/a: | tylko fabrycznie wklejali uszczelki ..ogólnie wystarczy ze sa dobrze na rant nabite . jak cieknie to znaczy ze uszczelka jest juz wyrobiona ...cieknie nie od strony kleju ..jesli jednak bardzo chcesz kleic to klej butaprenem ...doraznie mozesz nagiac lekko ramke drzwi |
nie jest kolego wyrobiona tylko jak sie trzaska dzwiami to rent na ktorym jest uszczelka wbija sie do srodka trzeba delikatnie wybic ten rancik po calosci na zew i zalozyc usczelke i juz szczelina przez ktora lecialo jest naprawiona
dida - 2 Sty 2009, 19:17
Jacob88 napisał/a: | Mianowicie jak moja fiesta postoi na deszczu w środku z przodu mam 2 stojące kałuże wody |
jak miło widzieć kogoś z za płota.co do wody to sprawdz pod podszybiem tam gdzie jest mechanizm wycieraczek..jest tam taka uszczelka z wiązką kabli..mi tamtedy woda leciała.
podkleiłem silikonem
|
|