|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK5] by Uciu
uciu - 1 Gru 2008, 22:27 Temat postu: [MK5] by Uciu 1. NICK: Uciu
2. IMIĘ: Łukasz
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: Basic
5. ROCZNIK: MK5 1999
6. SILNIK: 1299cm3
7. OPIS AUTA: mój trzeci samochód i do tego trzeci biały, prześladuje mnie ten kolor:))
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a wizualne: na razie tylko plany:)
b. mechaniczne: nie zamierzam nic zmieniać:)
c. audio: Pioneer DEH-2020MP + HERTZ DSK 130 na przód i skrzynia Magnat Edition B30 wraz ze wzmacniaczem Magnat EDITION TWO. W zupełności wystarcza:))
d. w sumie nic nie zmieniałem po za welurowymi dywanikami, wymieniłem je na porządne gumowe, są moim zdaniem praktyczniejsze, tym bardziej teraz na zimę
9. PLANOWANE ZMIANY
a. wizualne: Zamierzam założyć jakieś ładne aluski, w oko wpadły mi BORBET-y T 14" i chyba się na nie zdecyduje, nic więcej nie planuję, podoba mi się taki jaki jest:)
b. mechaniczne: nic w planach
c. audio: wystarczy to co jest
d. inne: brakuje mi obrotomierza i chyba zainstaluję licznik z obrotkiem
10. FOTKI AUTA:
DziDzia - 2 Gru 2008, 00:47
uciu napisał/a: | 3. MODEL: ??
4. WERSJA: ?? |
3. Fiesta
4. popytaj tu
Fajnie że mk5, fajnie że biała (są najfajniejsze - tylko trzeba się przyzwyczaić), tylko drzwi z tyłu jej brakuje
pozdro
Skfarek - 2 Gru 2008, 08:48
Ładna zadbana i biała
hubi_2006 - 2 Gru 2008, 17:31
hmm... Fajnie że kolejna mk5 do nas dołączyła, ale szkoda że to nie mk4
Biały kolor daje ci możliwość jej indywidualizacji Aluski polecałbym czarno białe- biały rant i czarne ramiona, ale to tylko "prozyszyn" Jeszcze lote i halogeny
Pozdrawiam
Tommi - 3 Gru 2008, 09:51
No ładniutka bielutka fieścinka ja bym te listwy na zderzakach w kolor dał
hubi_2006 do chalogenów nie trza czasami zderzaka wymienić
uciu - 3 Gru 2008, 15:07
Tommi napisał/a: | do chalogenów nie trza czasami zderzaka wymienić |
Trzeba będzie na pewno, Dobrze, że jest chociaż poprowadzona instalacja, w przyszłości jak będzie okazja to na pewno je zamontuje
rafal__lodz - 3 Gru 2008, 15:55
uciu napisał/a: | Tommi napisał/a: | do chalogenów nie trza czasami zderzaka wymienić |
Trzeba będzie na pewno, Dobrze, że jest chociaż poprowadzona instalacja, w przyszłości jak będzie okazja to na pewno je zamontuje |
Nie będzie trzeba, wystarczy wyciąć ten poprzeczny kawałek zderzaka i wstawić tam halogen. W tym zderzaku akurat tam jest jego miejsce.
hubi_2006 - 3 Gru 2008, 16:42
Koledzy grill zderzaka jak już. Hmm... warto na szrot podjechać za takim grillem (nie całym zderzakiem!)
uciu - 3 Gru 2008, 18:07
hubi_2006 napisał/a: | Koledzy grill zderzaka jak już. Hmm... warto na szrot podjechać za takim grillem (nie całym zderzakiem!) |
W MK4 tak można, grill jest osobno. W MK5 chyba raczej nie
[ Dodano: Sro Gru 03, 2008 18:11 ]
Cytat: |
Nie będzie trzeba, wystarczy wyciąć ten poprzeczny kawałek zderzaka i wstawić tam halogen. W tym zderzaku akurat tam jest jego miejsce. |
Jesteś pewien, że wejdzie? Może się myle ale wydaje mi się że ta wnęka na halogen w moim zderzaku jest trochę inna niż np. tutaj
rafal__lodz - 3 Gru 2008, 21:31
Jak wytniesz ten plastik, którego na wrzuconej przez Ciebie fotce już nie ma to właśnie tam wejdą seryjne halogeny do mk5.
A co do wspomnianej siatki zderzaka w mk4 to nie trzeba od razu kupować nowej a odciąć niepotrzebną cześć i zostawić tylko ta między halogenami.
tadzias - 4 Gru 2008, 19:17
całkiem fajna
Tommi - 4 Gru 2008, 23:55
Tak jak właściciel uciu pisze trza wmienić zderzaczek lub pobawić sie, ciąc i wiercić otwory do przykrecenia światłek, ładnie wygładzić i pomalować.
uciu ciesz sie jak masz instalacje, ja też tak myślałem bo kabelki pod zderzakiem były, odkręciłem panel/obudowę zegarów i nic.
uciu - 5 Gru 2008, 14:34
Tommi napisał/a: | Tak jak właściciel uciu pisze trza wmienić zderzaczek lub pobawić sie, ciąc i wiercić otwory do przykrecenia światłek, ładnie wygładzić i pomalować.
uciu ciesz sie jak masz instalacje, ja też tak myślałem bo kabelki pod zderzakiem były, odkręciłem panel/obudowę zegarów i nic. |
U mnie kabelki też wiszą nawet są z wtyczkami odpowiednimi a dalej nie zaglądałem, ale gdzieś muszą iść, z kosmosu nie idą
|
|