|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - [MK2] 1.6diesel swap na silnik japonca czy to realne ?
cHoLao - 29 Lis 2008, 03:59 Temat postu: [MK2] 1.6diesel swap na silnik japonca czy to realne ? Witam podal mi silnik i tak sie zastanawiam czy mozliwe jest przelozenie silnika np. Hondy to mojego autka nie znam sie az na tyle a nie chce wyjsc przed mechanikiem na debila wiec zasiegam wiec panowie rady tutaj z gory dzieki...
Laskosz - 29 Lis 2008, 08:01
daruj sobie chyba że masz dużo kasy
Miły - 29 Lis 2008, 08:08
Cytat: | Witam podal mi silnik i tak sie zastanawiam czy mozliwe jest przelozenie silnika np. Hondy to mojego autka nie znam sie az na tyle a nie chce wyjsc przed mechanikiem na debila wiec zasiegam wiec panowie rady tutaj z gory dzieki... |
jeden z naszych (Faza) przełoożył z Golfa 2,9 VR6 (a może 2,8 VR6) więc dać rade na pewno da, ale kasa...
Qzyn - 29 Lis 2008, 09:46
Cholao realne jest prawie wszystko ale jak nie jestes mechanikiem to nie warto. Koszta przerosna zakup innego auta. Wiec albo wloz cos fordowskiego albo kup inne autko.
diodalodz - 29 Lis 2008, 12:27
pozatym zauważ że silnik hondy kręci się w przeciwną stronę
Qzyn - 29 Lis 2008, 12:39
Przy takim swapie to juz nei ma wielkiego znaczenia z ktorej strony bys dospawal poduszke silnika a z ktorej skrzyni
sudoMK4 - 29 Lis 2008, 14:34
kasa warunki duży garaż iii odpowiednie narzędzie trzeba mieć żeby takie rzeczy robić fajna zabawa
Fordon - 30 Lis 2008, 19:05
Chlopaku jak chcesz cos co wejdzie bezproblemowo a zdechl ci silnik 1.6D to wstaw tam 1.8TD do 1996r wazne zeby nie byla to Endura DE, w tym dziale opisalem roznice miedzy TD a D a za razem jak uturbic 1.8D.
W poznaniu z kolega Presto porownywalismy oba silniki oraz skrzynie biegow jak i mocowania i powiem tobie ze zabawa jest typu plug & play.
Kupujesz silnik zmieniasz kolo zamachowe na to z 1.6D lub 1.8D dajesz swoja skrzynie podpinasz elektryke zalweasz plynami olejami i ogien w szopie, dorabiasz kawalek wydechu i masz szybka MK2 ktora nie dosc ze bedzie palic ci od 5 do 8 litrow to jeszcze bedzie zapier%@c ze wzgledu na wage.
Zero problemow jest z tym... naprawde zobacz w tematy turbienia i FAQ o 1.8 a 1.8TD. to jest to samo ten sam blok silnika jak i mocowania.
LOY - 1 Gru 2008, 00:33
a ja napisze inaczej ..jesli ktos pyta czy sie da załozyc silnik z hondy do fiesty ..to wiem ze na bank mu sie to nie uda ....proste
sudoMK4 - 1 Gru 2008, 00:54
a ja napisze taak cHoLao pewnie ze sie da wszystko sie daa zrobić tylko trzeba miec dużo kasy dobre narzędzia tokarke frezarke warunki duży garaż i dużo czasu
essien - 1 Gru 2008, 01:03
sudoMK4, juz to mówiłeś ;]
sudoMK4 - 1 Gru 2008, 13:41
ale nie dodałem ze sie da wszystko zrobć ;d;d;d
JoeMix - 1 Gru 2008, 15:12
LOY napisał/a: | czy sie da załozyc silnik z hondy do fiesty ..to wiem ze na bank mu sie to nie uda ....proste | Bo jak ktoś zauważył kręci się w drugę stronę? a jak by - tak czysto teoretycznie- przeszczepić cały układ przeniesienia napędu? Nie takie rzeczy robili tylko kwestia $$$
k_myk - 1 Gru 2008, 18:07
Kwestia $$$ i sumienia... Na miłość boską! Chcesz do FORDA Fiesty MK2 załadować diaksa?! Mozna przez to zginąć!! ...posrednio
Pozdrawiam,
k_myk
PumaRST - 1 Gru 2008, 18:37
Koniec tematu!!
|
|