Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [Mk4] Podgrzewanie przedniej szyby i podswietlenie konsoli

bukolek - 25 Lis 2008, 20:31
Temat postu: [Mk4] Podgrzewanie przedniej szyby i podswietlenie konsoli
Witam. Mam dwa problemy.
1. Pierwszy to taki, że pdgrzewanie przedniej szyby mi nie działa a włącznik podgrzewania w ogole nie podswietla się jak jest wyłączony a także jak jest włączony (powinna zapalic sie lampka bodajze na pomaranczowo - bynajmniej tak mam z podgrzewaniem tylnej szyby). Co może być nie tak???
2. Drugi problem polega na tym, ze nie podswietlaja mi sie pokretla od regulacji temperatury. Szukalem na forum i znalazlem kilka postow odnosnie dobrania sie do zarowek w Mk3, ale nic o Mk4. Mozecie mi podpowiedziec jak dobrac sie do tych zarowek???

Pozdrawiam.

JoeMix - 25 Lis 2008, 20:40

1. Szyba działa tylko na pracującym silniku z tego co się orientuję i to jest automat, sama się wyłącza, więc sprawdź bezpieczniki, przekaźnik i sam przycisk.
Marcin - 25 Lis 2008, 21:01

2. słabo szukałeś :fox: kilkanaście tematów niżej w elektryce jest temat o podświetleniu panelu sterowania, a sprawa jest prosta, bo żeby coś świeciło muszą być żarówki/diody, wymontować od tyłu panela żarówki i sprawdzić czy nie przepalone.
bukolek - 25 Lis 2008, 21:17

Marcin wczytaj sie w mojego posta. Wiem, ze mam wymienici zarowki tylko nie wiem jak sie do nich dobrac. Nie chce nic na sile ciagnac bo cosik jeszcze wyrwe.
Marcin - 25 Lis 2008, 21:21

tak czy inaczej niedawno o tym komuś pisałem, więc na pewno gdzieś jest...
wyjmujesz radio i od tyłu masz dostęp do żarówek, jak nie wymacasz to zawsze możesz wykręcić dwie śrubki od góry i masz panel na wierzchu.

bukolek - 25 Lis 2008, 21:34

dzieki