Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] P造n ch這dniczy

siwek 242 - 24 Lis 2008, 21:09
Temat postu: [MK3] P造n ch這dniczy
Witam dzisiaj wymienia貫m p造n ch這dniczy w mojej mk3 z 94r. 1.1 po odkr璚eniu korka spustowego ch這dnicy i korka wlewu zbiorniczka wyr闚nawczego p造n zlecia� ale ca趾iem niewiele przy zalewaniu wesz這 tylko ok 2 litr闚 znajomy zmienia� dzie� wcze郾iej w takim samym aucie tylko starszym chyba o rok i wesz這 mu ok 5 litr闚 p造nu, czy瘺y nie zlecia� p造n z bloku?
Z g鏎y dzi瘯i za informacje

Freeman - 24 Lis 2008, 22:01

A jak wla貫� ten p造n to odpali貫� auto i dola貫� p造nu?
mechcom - 24 Lis 2008, 22:01
Temat postu: Re: P造n ch這dniczy
siwek 242 napisa�/a:
czy瘺y nie zlecia� p造n z bloku?
Z g鏎y dzi瘯i za informacje

tak w bloku masz osobny korek kolego <8>

z tego co pamietam to ten spust jest na imbusa i on bedzie po prawej stronie bloku od strony kolektora wydechowego :-)

snowboardwp - 24 Lis 2008, 22:19

ja wymienialem dwa miesiace temu, to odkrecilem tylko korek spustowy znajdujacy sie w chlodnicy i caly plyn zlecial. lalem ok 4 litrow, odpaplilem silnik na dwie minuty, i znow dolalem i weszlo 5 litrow. nie spuszczalem z bloku.
diodalodz - 25 Lis 2008, 02:17

czasami jest tak 瞠 je郵i jest idalnie szczelny termostat to nie pu軼i powietrza i p造n jest zassany w bloku i nie chce z niego wylecie� . Z regu造 jest tak 瞠 wyleci p造n z po這wy wysoko軼i bloku . jest to zrobione specjalnie 瞠by w ekstermalnej awarii uk豉du ch這dzenia nie dopu軼i� do wyschni璚ia "tulei" cylindrowych . jedyna metoda to wykr璚enie korka z bloku ale to po latach kruchy l鏚 . Osobi軼ie je郵i chcesz do tematu wr鏂i� to czasami wystarczy zdj望 g鏎ny w捫 nagrzewnicy albo w捫 z kolektora ss帷ego co jest do軼 proste w mk3 bo jest w dost瘼nym miejscu .
siwek 242 - 25 Lis 2008, 15:56

dzi瘯i ch這paki nie wiem czy b璠� wraca� do tego tematu ale przynajmniej zapami皻am na przysz這嗆
Marcinowaty - 25 Lis 2008, 19:17

snowboardwp napisa�/a:
ja wymienialem dwa miesiace temu, to odkrecilem tylko korek spustowy znajdujacy sie w chlodnicy i caly plyn zlecial. lalem ok 4 litrow, odpaplilem silnik na dwie minuty, i znow dolalem i weszlo 5 litrow. nie spuszczalem z bloku.

Zrobi貫m podobnie tylko wydmucha貫m reszt� p造nu, przez zbiornik wyr闚nawczy :-P

pawelo06 - 2 Gru 2008, 18:33

a czy trzeba auto jako� ustawia� pod skosem przodem do do逝 na podstawkach czy p造n normalnie jak olej na kanale zleci????????????????
JoeMix - 2 Gru 2008, 18:58

Na p豉sko,,,