Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Dziwny problem z oświetleniem panelu nawiewu

J@rek - 22 Lis 2008, 19:55
Temat postu: [MK4] Dziwny problem z oświetleniem panelu nawiewu
Witam wszystkich :łoś:
Mam problem dziś wybrałem się do sklepu FeuVert (to samo co NarAuto) z zamiarem kupna dywaników gumowych na zimę :hihihi: pomyślałem że kupię też żarówki do oświetlania panelu nawiewu :V: kupiłem wymieniłem i nie świeci, myślałem że może tak jak z żarówkami do lamp nie wolno łapać za klosz więc kupiłem drugą paręi też nie świeci <???> W instrukcji obsługi nić nie piszę jakie tam powinny być żarówki ;-( ale myślę że jest tylko jeden woltaż itd.
Pomocy nie wiem co może być przyczyną :?: Czy znajduje się bezpiecznik do tych żarówek :?:

Marcin - 22 Lis 2008, 20:09

sprawdź gniazdo na płytce czy gdzieś nie ma zimnego lutu, ewentualnie gdzieś mógł się przewód oderwać, bo chyba całe podświetlenie jest spięte równolegle
J@rek - 22 Lis 2008, 20:13

Kable raczej odpadają ale jeszcze jutro sprawdzę

[ Dodano: Sob Lis 22, 2008 20:52 ]
Tak się zastanawiam czy te kloszy na czubku mają strzałki ;/ czy trzeba może je ustawić w jakimś określonym kierunku :?:

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 09:57 ]
A więc niedawno wróciłem z parkingu i obejrzałem sobie wszystkie kabelki i są one w stanie nie naruszonym :łoś: przekręciłem trochę te żarówki (a właściwie obudowy w których się znajdują) i zobaczę wieczorem efekt, bo teraz za jasno :hihihi:

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 10:01 ]
Zapomniałem dodać że te żarówki które wsadziłem mają 1,2W 12V :-)