Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Zimny muli na benzynie

kenczorf - 21 Lis 2008, 07:42
Temat postu: [MK3] Zimny muli na benzynie
Panowie mam taki problem, ktory jest dosc drazniacy... Mianowicie gdy silnik jest zimny to muli na benzynie...to wyglada tak ze jade na jedynce zapinam dwa i i zachwile zaczyna mulic w jakims zakresie obrotow po czym mu przechodzi....to samo jest pozniej na pozostalych biegach przy roznych obrotach... Odczucie jest takie jakby wtedy odcial mu paliwo albo w tym momencie dostal jakies kijowe z ktorego niema mocy i ty mu naciskasz a on nie rozpedza sie...cos jakby wtedy tloki sie przycinaly (to tylko odczucie :P )...mialy jakis wiekszy opor wtedy czy cos... Gdybym tak na dzien dobry mial przed soba gorke to pewno by mi auto zgaslo. Na cieplym silniku ten problem w zasadzie nie wystepuje albo przynajmniej znikomy jest a na gazie wogole go niema.
Dodam od razu ze swieczki i kable maja miesiac, filterek powietrza tez, filtr benzyny rok ale gdyby to byl on to chyba caly czas by tak sie dzialo a nie w jakims zakresie obrotów (nie wiem dokladnie jakim bo niemam obrotka)

odyniec - 21 Lis 2008, 10:03

a kabelki i świece zmienione? Jak zmienisz to pogadamy...ew. do obejrzenia jeszcze cewka.
kenczorf - 21 Lis 2008, 10:52

odyniec napisał/a:
a kabelki i świece zmienione? Jak zmienisz to pogadamy...

chyba ktos tu nie dokladnie czyta :)
kenczorf napisał/a:
Dodam od razu ze swieczki i kable maja miesiac, filterek powietrza tez, filtr benzyny rok

odyniec napisał/a:
ew. do obejrzenia jeszcze cewka

A co tam może być nie tak? W sensie "pod jakim katem" sie jej przyjrzec?
Pozatym jesli to cos z ukladem zaplonu to powinno sie tak dziac caly czas i na benzynie i na gazie...a problem wystepuje tylko na benzynie na zimnym silniku....na cieplym objawy sa o wiele mniejsze