Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] lusterko manualne - jak rozmontować ?

kubas - 17 Lis 2008, 00:13
Temat postu: [MK4] lusterko manualne - jak rozmontować ?
jakoś tak się porobiło że została mi w rękach manetka regulacji lusterka (poprzenik ją tylko założył żeby było niestety) - chodzi o tą nasadkę nasuwaną z gumką - w jaki sposób to najłatwiej zamontować tak żeby było si ?
bidżej - 17 Lis 2008, 15:33

jak się nie mylę to to są takie lusterka jak mk3.5 - dźwigienka jest mocowana do plastikowego trójkąta plastikową nakrętką (pierścionkiem), a z lustrem połączona jest cięgnami elastycznymi.
kubas - 17 Lis 2008, 17:40

trudno mi powiedzieć ... nie wiem jakie lutro jest w fieście 3.5
bardziej mi chodzi jak zdjąć ten plastikowy trójkąt - zaślepkę od wewnątrz żeby nic nie połąmać :)

Miły - 17 Lis 2008, 17:57

musisz odkręcić tapicerkę drzwi i tam będzie ten pastik na śrubkę...
marekw - 17 Lis 2008, 18:13

Tapicerki z drzwi nie musisz zdejmować. :-P Wystarczy delikatnie wyciągnąć zaślepkę śruby,ktora znajduje się w cenrtum tego trójkąta. Odkręcasz ta srubkę i to tyle. Masz odsloniete cięgna lusterka.
Miły - 17 Lis 2008, 18:16

jaką zaślepke?? gdzie w centrum trójkąta?? w MK4 chyba jest inaczej... ale głowy nie am uciąć...
kubas - 17 Lis 2008, 19:45

faktycznie jest jakas zaślepka...jutro spróbuję ... i dam znać :)

dzięki

marekw - 18 Lis 2008, 21:00

:-) Tylko podejdz do tej zaślepki z czymś małym (może wystarczy igła). Ja potraktowałem ją wkrętakiem i teraz jest widoczny ślad. A tak na koniec dadam,ze zdjęcie tego trójkąta poprawia bez porównania komfort pracy podczas zdejmowania boczka tapicerki. :-P