Forum FiestaKlubPolska -

LPG - Spalanie benzyny przy jezdzie na LPG

dolar - 2 Lis 2008, 23:27
Temat postu: Spalanie benzyny przy jezdzie na LPG
mam nastepujacy problem jak jezdze na gazie to poprostu auto spala mi benzyne w duzej ilosci .jak wleje z 10 l benzyny to po 300 km ok beznyna jest na rezerwie .przy czym uzywam jej tylko do odpalania auta i po chwili juz jest na gazie.w czym moze byc problem ?prosze o porade i jak to usunac
diodalodz - 3 Lis 2008, 00:36

a jaki masz silnik i jaka instalkę , zrób minimalny wysiłek i cyknij fotki .
JoeMix - 3 Lis 2008, 07:59

Posłuchaj Diody, ale prawdopodobnie puszcza Ci przez Zawór paliwa.
dolar - 3 Lis 2008, 08:36

instalacja jest lovato a silnik jest 1,3 .jezeli to zawor to jak sie o niego dostac ewentualnie ile taka naprawa moze kosztowac u mechanika

diodalodz - 3 Lis 2008, 10:28

Nie masz zaworu . Bo masz monowtrysk .
zrób sobie test . Odpal silnik poczekaj aż się przełączy na gaz . Jak się przełączy to odepnij przewód z elektrozaworu na parowniku (niebieskie kwadraty) . Jak auto zgaśnie to znaczy że pracuje na samym gazie i nie pobiera paliwa .

kenczorf - 21 Lis 2008, 08:51

Mi jak pobieral paliwo z gazem to mialem jeden przekazik uwalony ale tez auto mi przygasalo od takiej mieszanki wiec jak tobie tyle przepala to tez powinno gasnac...
JoeMix - 21 Lis 2008, 09:56

Powinno nie powinno, jak miałem LPG w swojej fiestuni to jechała i normalnie pracowała na mieszance benzyny i LPG.

:ups:

kenczorf - 21 Lis 2008, 10:57

JoeMix napisał/a:
jechała i normalnie pracowała na mieszance gazu i LPG
to auto to chyba na wszystkim pojedzie :twisted:
JoeMix - 21 Lis 2008, 11:31

kenczorf, Niestety :sad: silnik o którym mówię już dawno się skończył,,, ale niektórzy brali to za cud że się kręcił.
kenczorf - 21 Lis 2008, 12:41

JoeMix napisał/a:
ale niektórzy brali to za cud że się kręcił

te silniki to anomalia...moj mial tlok urwany na kleju jakims sie trzymal...palil olej i bral 10 l benzyny i teraz po remoncie pali ksiazkowo...nie bierze oleju a roznicy w jezdzie zadnej nie czuc... Tak samo bylo przed remontem jak i po remoncie :P