|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] RS. kłopoty z mocą na wyższych biegach.
Radkalkin - 20 Paź 2008, 18:49 Temat postu: [MK3] RS. kłopoty z mocą na wyższych biegach. nadszedł czas aby zapytać o radę.
otóż z moją Ad@mus napisał/a: | czarna suka bicz | są kłopoty na które sam nie potrafię znaleźć odpowiedzi.
zaczęło się od tego, że na zimnym silniku gasła kilka sekund po odpaleniu i przygazowanie nie pomagało, łączyło się to czasem z falującymi obrotami. czasem dostawała czkawki. no i osiągi miała mierne. przeczyściliśmy krokowca oraz przepustnicę, nie pomogło. jako, że pompa paliwa chodziła nad wyraz głośno - została wymieniona, a wraz z nią filtr paliwa [miały prawo się kończyć]. oczywiście nie muszę pisać, że kable oraz świece są nowe i nie oszczędzaliśmy na nich [zresztą jak na większości części].
teraz sytuacja wygląda tak, że już nie gaśnie, obroty nie falują, za to gdy silnik jest chłodny na jedynce potrafi trochę poczkać [na to pomaga sprzęgło i trochę wyższe obroty].
za to pozostał inny problem.
otóż.
o ile na jedynce nieźle się zbiera,
na 2 od 3tys. obrotów wciska w fotel,
a trójka jest tylko trochę słabsza,
to na czwórce męczy się niesłychanie!
przy 6,5 tys obrotów na liczniku jest zaledwie 140-150 km/h i to nie w błyskawicznym tempie.
myślałem, żeby podjechać na hamownię, aby mieć lepszy obraz sytuacji, jak i podpiąć ją pod komputer. mam pewne podejrzenia ale jako totalny laik zaczekam z nimi, aż ktoś mądrzejszy będzie miał pomysł i wypowie się czym uraczyć moją RS.
pozdrawiam!
punky.
Tommur - 20 Paź 2008, 19:06
A jak tam przepływomierz??
Ale w sumie ma to raczej niewielki wpływ na prędkość max.
150km/godz :yyy:?? No co Ty. W mojej to się drzwi uchylają przy niej same
Laskosz - 20 Paź 2008, 19:42
pierwsze co to zczytaj kody błędów
Radkalkin - 20 Paź 2008, 19:42
wpisałem "przepływomierz" w szukaj i się trochę zaczytałem.
ogólnie wniosek z tego taki, że objawy podobne do moich.
ale jak sam zauważyłeś pozostał problem mocy przy wyższych prędkościach.
[ Dodano: Pon Paź 20, 2008 19:44 ]
Laskosz napisał/a: | pierwsze co to zczytaj kody błędów |
jutro zmajstruję sobie czytnik. dzisiaj nie mam składników ;]
|
|