Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - leci dym z kolektorow??

winiar789 - 13 Paź 2008, 15:03
Temat postu: leci dym z kolektorow??
witam jak opisywalem w czesniej robilem sobie dolot wiec tak podkrecalem wszystko katalizator z kolektora caly tlomiczek potem w srodku katalizatora go wybebeszylem nastepnie poskladalem i odpalilem wszysko fajnie lecz z kolektorow i katalizatora leci dziwny dym nie pachnie jak spaliny czy to moze leciec z laczenia katalizatora a kolektora sruby z laczenia dobrze dokracilem??
LOY - 13 Paź 2008, 15:07

moze uszczelka sie wypala ..albo masa uszczelniajaca ..albo jakis syf sie polał ...albo nie odrózniasz zapachu spalin..od zapachu ..spalin :fox:
Marcin - 13 Paź 2008, 15:20

winiar789 napisał/a:
jak opisywalem w czesniej robilem sobie dolot

na pewno :fox:

jeśli dobrze pamiętam to na łączeniu kata i kolektora nie ma uszczelki ;/

LOY napisał/a:
.albo jakis syf sie polał

pewnie to

zastanawia mnie tylko po co ten temat jest w TM

LOY - 13 Paź 2008, 15:25

Marcin napisał/a:
[
jeśli dobrze pamiętam to na łączeniu kata i kolektora nie ma uszczelki ;/

nie wiem nie znam sie w yamaszce nawet swiec w zyciu nie wymieniałem ..strzelam pomysłami ..w zetecku uszczelka jest ...dym z układu to faktycznie bardziej tuning styl;istyczny niz mechaniczny taki fog look :hahaha: :cojest:

winiar789 - 13 Paź 2008, 15:51

juz przesuniete wiec odpale poczekam moze przestanie leciec dymek nie wiem dlaczego on wylatuje a uszczeli miedzy katem a kolektorem nie ma
JoeMix - 13 Paź 2008, 18:14

Nie no chyba widać czy lecą spaliny pod ciśnieniem przez nieszczelność czy coś się smaży i leci dymek... dla pewności na wolnych przytkaj sobie dziurę z tyłu i będziesz wiedział.
luki - 13 Paź 2008, 20:51

jak dotykałeś rękoma kolektor to zostawiałeś tłuste plamy np z palców. Zagrzej silnik i odczekaj bo powinno po czasie przejść po prostu się wypali i odparuje
winiar789 - 13 Paź 2008, 21:51

jest dziwna opcja samochod mam podniesiony znaczy przod mam podniesiony odpalilem samochod pracuje dymu nie ma az sie rozgrzal do normalnej temp. po czym dym zaczal leciec mowie poczekam az sie wypali wiec samochod chodzil z 15 min poczym podchodze do niego patrze dym leci dalej ale z chlodnicy tez zaczelo cos leciec (dymek)patrze na temp .. w normie plyn chlodniczy w normie, nie wiem czym to jest spowodowane moze ze przed samochodu jest podniesiony?
JoeMix - 14 Paź 2008, 19:57

wYSTARCZY wd40 PSIKNĄC PO CHŁODNICY I BĘDZIE SIĘ KOPCIĆ.... MOŻE CZYM WŁASNIE PSIKAŁES I TROCHĘ POLECIAŁO.
winiar789 - 15 Paź 2008, 22:18

juz wszystko jest ok:) poskladalem i juz nic mi nie leci