|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Pulsujące światła i podświetlenie wewnątrz
bidżej - 11 Paź 2008, 14:06 Temat postu: [MK3] Pulsujące światła i podświetlenie wewnątrz Ostatnio zrobiło się trochę wilgotno (w Krakowie mgły jak sialala) i chyba to mojemu Fiestolotowi zaszkodziło
Podczas postoju na biegu jałowym przy włączonych światłach widać jak delikatnie pulsują w rytm pracy silnika, to samo mam z podświetleniem kokpitu i radia. W czasie jazdy jest ok. Co się posypało i co mam z tym zrobić?
Mzzyku - 11 Paź 2008, 18:33
Wydaje mi się ze to regulator napięcia w alternatorze... miałem to samo w Oplu Omedze
JoeMix - 11 Paź 2008, 21:14
Regulator, szczotki, w ostateczności alternator.
diodalodz - 12 Paź 2008, 03:07
albo szczotki albo pierścienie wirnika albo wybita dioda w mostku na tzw rozwarcie .
bidżej - 12 Paź 2008, 09:41
diodalodz, czyli wykluczasz regulator?
jakie koszty są tych gadżetów o których pisałeś i czy dam radę sam się z tym uporać? (bo o regulator niedawno was tu męczyłem i już wiem co i jak )
tadzias - 12 Paź 2008, 10:25
zależy czy chcesz sam z tym robić czy oddać alternator do regeneracji...
jeśli to drugie - koszt nie powinien przekroczyć 100zł
tak się składa, że tam gdzie regenerowali mi rozrusznik robią także z alternatorami
jeśli będziesz w Kraku możesz tam zaglądnąć
bidżej - 12 Paź 2008, 12:00
tadzias, a gdzie robiłeś? przypadkiem nie w Bendix'ie na Piaseckiego?
diodalodz - 12 Paź 2008, 12:40
mostek wymienisz sam , natomiast pierścienie to problem bo trzeba mieć prase .
[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 12:41 ]
wykręć regulator razem ze szczotkami i zobacz czy w rowkach pierścień nie przetarł się nigdzie do czarnego plastiku .
bidżej - 12 Paź 2008, 16:58
ok, popatrzę na tygodniu jak znajdę chwilę. dzisiaj przy okazji przejażdżki zajrzałem pod maskę i zdaje mi się że od czasu założenia (też Was o to męczyłem, przy okazji regulatora ) pasek się trochę obluzował, pomiędzy altkiem a wałem aż lata - może jakby go delikatnie podciągnąć to sprawa by się rozwiązała? bo dziwi mnie że to się zaczęło tak nagle kiedy na zewnątrz zrobiło się wilgotno i chłodno...
M@peT - 12 Paź 2008, 17:21
Zostaje Ci HUTA
JoeMix - 15 Paź 2008, 09:26
Zawsze możesz pasek podciągnąć, pamiętaj że wtedy łożyska dostają po zadzie, zwłaszcza w pompie wody.
|
|