|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - [Ogólny] Wymiana filtra paliwa w aucie z LPG
bukolek - 7 Paź 2008, 18:16 Temat postu: [Ogólny] Wymiana filtra paliwa w aucie z LPG Czy jezdzac caly czas na gazie powinno sie wymienic filtr paliwa czy nie trzeba tego robic??
JoeMix - 7 Paź 2008, 19:09
Wypadało By co jakiś czas się jednak na benie przekręcić,,, masz silnik wtryskowy więc zapewne z benzyny odpala (powinien) i co jakiś czas (rzadziej) należało by filter paliwa wymienić.
bukolek - 7 Paź 2008, 20:21
diodalodz - 8 Paź 2008, 02:21
jeśli pompa pracuje non stop to trzeba .
bukolek - 23 Gru 2008, 17:10
Z perspektywy czasu powiem, ze trzeba poniewaz kiedys gdy odpalalem fiestunie to silnik wchodzil na obroty i gasl (bylo to raczej sporadycznie). Po takiej sytuacji za drugim razem zawsze odpalal. Teraz po zmianie filtra tego problemu nie ma.
Kondziu - 27 Gru 2008, 22:23
Kolego zrób sobie dodatkowy wyłącznik pompy paliwa.. i bedziesz miał problem z głowy. Ja tam mam w swojej smerfecie i jest to bardzo fajna sprawa...
BerciQ - 3 Sty 2009, 12:54
konrad-lubin, nie wiem czy jest to takie dobre rozwiazanie. Znajomy miał Lanosa w wersji gazowej i miał wyłącznik pompy....korzystał z niego podczas jazdy na gazie i po pewnym czasie wtryski szlag trafił. Podobno benzyna służy także do chłodzenia.Podobno.
Ale decyzja należy do montującego
Pozdrawiam
diodalodz - 4 Sty 2009, 03:25
do monowtrysku można spokojnie zrobić wyłącznik pompy , bo wtrysk jest chłodzony przelatującym powietrzem . Co do pełnego wtrysku zdania są podzielone choć mi raczej się wydaje że to spustoszenie we wtryskach wielopunktowych to raczej robota wilgoci z paliwa i częściowe opróżnianie się (samoczynne) listwy . Ale jeśli auto odpala codziennie z beny i pompa wyłącza się po przełączeniu na gaz (automatycznie) to raczej jej nic nie będzie o ile będziemy dbali o to by w paliwie nie kondensowała się wilgoć - czyli raz na 2 tyg jeździmy na paliwie i dolewamy świeżego do baku .
toomekono - 1 Lut 2009, 13:04
też miałem ze autko gasło tuz po odpaleniu, albo w czasie jazdy na benzie odczuwałem momentami efekt "braku paliwa" (duszenie sie autka, szczególnie zauważalne podczas przyspieszania) mimo ze bak był pełny, po wymianie filtra jak ręką odjął
|
|