|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK5] Brak świateł stopu w lampach i grzania szyby tylnej
bidżej - 27 Wrz 2008, 00:25 Temat postu: [MK5] Brak świateł stopu w lampach i grzania szyby tylnej Witam.
Jak w temacie - w fieście mk5 nie działają światła stopu w lampach, trzeci stop włącza się normalnie.
Poza tym brakuje grzania tylnej szyby - po włączeniu przycisku słychać cyknięcie i spadają obroty silnika, ale na szybie nie ma żadnego efektu
Nie wiem jak się mają bezpieczniki i inne sprawy bo fiestka nie moja, dlatego jestem otwarty na wszelkie sugestie...
tajmus - 12 Mar 2009, 16:41
Ja mam podobny problem ale w mk3... Światla czerwone swieca oczywiscie ale gdy nacisne hamulec to powinien sie stop zalaczyc a tu zadnej reakcji Co powinienem sprawdzic??
Freeman - 12 Mar 2009, 16:47 Temat postu: Re: Brak świateł stopu w lampach i grzania szyby tylnej
bidżej napisał/a: |
Poza tym brakuje grzania tylnej szyby - po włączeniu przycisku słychać cyknięcie i spadają obroty silnika, ale na szybie nie ma żadnego efektu
Nie wiem jak się mają bezpieczniki i inne sprawy bo fiestka nie moja, dlatego jestem otwarty na wszelkie sugestie... | Jeśli to jest podłączone tak jak w MK3 przez styki na klapie to sprawdź te styki
bidżej - 12 Mar 2009, 17:36
panowie ależ macie refleks
w mk5 nie ma styków tak jak w mk3. słyszałem że w klapie jest tam jakieś wahadełko (czy coś podobnego), które załącza zasilanie (masę?) kiedy klapa jest opuszczona, a rozłącza gdy jest uniesiona i trzeba to wyczyścić. jak będzie cieplej to spróbuję i dam znać co i jak
Vinci - 12 Mar 2009, 22:56
może żarówki złe są wsadzone ??
|
|