|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] automat skrzynia
dudzior73 - 26 Wrz 2008, 21:23 Temat postu: [MK3] automat skrzynia Skrzynia bezstopniowa nie posiada filtra oleju. Jakiego smarowidła użyć do wymiany np: z Orlenu do automatów można zapodać? Czy można taką operację bezpiecznie przeprowadzić samemu?
Auto po rozgrzaniu [Łódź jest cholernie rozkopana] np w korkach ma takie objawy:
- prędkość 20/h po zjeździe z leżącego policjanta tylnych kół dodaję gazu a auto szarpie przez kilka segund
- ruszając z miejsca zwalnijąc hamulec na niskich obrotach sinik auto skacze żabką [czasem jak ma ochote]
- dojazd do skrzyżowania i pełne wychamowanie na czerwonym silnik jakby spadał z obrotów i zdycha dodawanie gazu nie skutkuje a ponowny rozruch nie stanowi problemu [raz na ruski miesiąc].
Niby nic a denerwuje.
JoeMix - 27 Wrz 2008, 08:19
Wymiana oleju bez płukania skrzynki niewiele ci da, filter jest w środku z tego co się orientuję, olej musi być do przekładni bezstopniowych zgodny ze specyfikacją fordoską.
Nesor - 11 Lis 2008, 00:12
Też mam podobne objawy z tym że mi szarpie tylko czasami jak ruszam lub przyspiesze prawie z 0km/h. pytałem sie w zakładzie to powiedzieli mi że to jakieś linki tam są i trzeba je wyregulować ale nie wiem czy to prawda...
JoeMix - 11 Lis 2008, 00:41
Są linki, uważaj tylko jak Ci rozregulują to najmniejszym problemem będzie jak auto nie będzie jechać, największym skrzynia się uszkodzi, więc dobry zakład od automatów, najlepiej bezstopniowych.
|
|