Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - sprzęgło

Ozimsky - 25 Wrz 2008, 08:20
Temat postu: sprzęgło
sprzęgło łapie mi przy samym początku. ale niewiem czy to dobrze czy źle?
pzdrawiam :)

Skfarek - 25 Wrz 2008, 08:52

przy samym początku czego? jak od podłogi zaraz to dobrze bo jeszcze jest, a jak na samej górze przy puszczaniu pedału to znaczy że się już kończy albo skończyło :)
Ozimsky - 25 Wrz 2008, 09:46

właśnie przy początku tylko za odrazu przy podłodze
mefis88 - 16 Paź 2008, 10:49

A jak mam wciśnięte do podłogi, a jest jakbym miał na półsprzęgle i każdy bieg wchodzi z oporem albo wsteczny ze zgrzytem? to co to znaczy ? Bo kiedyś już probowałem się dowiedzieć ale jakoś to nie wyszło :P

[ Dodano: Czw Paź 30, 2008 20:35 ]
Problem-biegi albo wogole nie wchodzą albo z oporem
Hmmm po wielu próbach zrobienia czegoś z tym problemem tzn.
wielu podkładkach- marny efekt...
wkręceniu w połksiezyc samoregulatora śróbki żęby linka była naciągnieta na max ( łapę przy skrzyni aby założyc linkę spowrotem potraktowałem podnośnikiem samochodowym)
wydawało sie super ale niestety za mocno naciagłem i sprzegło sie ślizgało. No i wyzerowałem naciag, wkręciłem śróbe troche dalej żeby było mniej naciagniete ale niestety śróba sie złamała i stwierdziłem, że nadszedł czas na wymianę linki i samoregulatora. Po zmierzeniu linki byłem szczęsliwy myśląc, że to musi byc to ponieważ linka miała 695 mm, a rozmiar jaki jest podawany na linkach to chyba 660mm więc 35mm się naciągła kupię nową i gites... Zamówiłem w sklepie przychodze żeby odebrac a tu du.pa
nowa linka dokładnie taka sama długośc... Wiec kupiłem sam samoregulator miejąc nadzieje, ze jakimś cudem to bedzie to .... Niestety brak jakichkolwiek efektów...

Mimo moich wielkich starań i modlitw do mojej fiestuni nie dała sie tak łatwo naprawic..
Co to jest ?? POMOCY