|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - nie wiem co się dzieje z zasilaniem.
kaligr - 22 Wrz 2008, 21:02 Temat postu: nie wiem co się dzieje z zasilaniem. Mam problem tego typu. Co jakiś czas (nie ma reguły czy to godzina czy 5 dni) rozładowuje mi sie całkiem akumulator. Akumulator ma 2 tygodnie, więc chyba jest oki. podobno tak mówił elektryk że ma zamały poziom ładowania akumulatora, na wolnych obrotach bez obciążenia na 14,1V, a na wysokich obrotach, przy włączonych długich światłach, ogrzewaniu tylnej szyby, radiu, wentylatorze ma 13,1V. No i twierdzi że jest nie doładowywany wystarczająco. Nalega na wymianę regulatora napięcia. Proszę o ustosunkowanie się do tego.
Miły - 22 Wrz 2008, 21:27
to ja mam na włączonym i światłach 13,6 i ładuje dobrze w dieslu... więc to nie tego wina...
a jaki masz aku?? ile Ah??
bidżej - 22 Wrz 2008, 22:46
Napięcie ładowania masz książkowe. Nie ślizga Ci się pasek napędu osprzętu? Wtedy przy dużym obciążeniu silnik nie kręci odpowiednio alternatorem i aku się nie ładuje tak jak powinien. Ślizganie możesz poznać po gwizdaniu/cichym piszczeniu proporcjolanym do obrotów silnika. W razie czego pasek do wymiany, oryginalny Motorcraft 17,50pln
dday - 22 Wrz 2008, 22:49 Temat postu: Re: nie wiem co się dzieje z zasilaniem.
kaligr napisał/a: | Nalega na wymianę regulatora napięcia. |
to moze być to
a ile Ci krzyczy za taką usługę
szynszyl - 23 Wrz 2008, 17:06
a zaczęło być tak ładnie... ładnie się czysciło i porzadkowało
jak przeczytasz to http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=33565 i napiszesz na PW ze przeczytałeś, to odblokuję
|
|