|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Radio Bez Wejscia NA Wzmacniacz!!
daro22 - 20 Wrz 2008, 20:16 Temat postu: Radio Bez Wejscia NA Wzmacniacz!! Witam mam takie pytanie jesli mam radio ale niema ono wejscia na wzmacniacz czy jest jakies wyjscie zeby go podlaczyc ???? moze pod jeden glosnik z radia albo jakos ????? nieznalazlem podobnego tematy jak ktos wiem niech poda link gdzie mozna takie cos zrobic !!!
Z gory dzieki
Gilgamesz - 20 Wrz 2008, 20:22 Temat postu: Re: Radio Bez Wejscia NA Wzmacniacz!!
daro22 napisał/a: | Witam mam takie pytanie jesli mam radio ale niema ono wejscia na wzmacniacz | radio z natury nie ma wejścia na wzmacniacz... raczej wyjście ...
JoeMix - 20 Wrz 2008, 20:38
Jak nie masz wyjścia na wzmacniacz to albo daj znajomemu elektronikowi aby ci wyprowadził, albo wzmacniacz podłączasz pod głośniki, tylko wtedy głośność w radiu na minimum bo będzie charczeć i wzmacniacz można spalić.
Bit1 - 20 Wrz 2008, 20:56
Są na allegro przejściówki takie które umożliwiają podłączenie do radia bez wyjścia wzmacniaczów, ale szczerze to niewiem czy nie lepiej kupić jakieś starsze używane radio Markowe z takowym wyjściem
daro22 - 20 Wrz 2008, 21:51
A czy ta przejsciowka nie zmniejszy sily dzwieku jakos???? bo przeciez trzeba to podpiac pod glosniki w radiu ????
piromanw - 20 Wrz 2008, 22:26
mozna sie rozejrzec takze za wzmacniaczem do ktorego podlaczyc i chincze i kable bezposrednio z glosnikow
Bit1 - 20 Wrz 2008, 22:31
daro22 napisał/a: | A czy ta przejsciowka nie zmniejszy sily dzwieku jakos???? bo przeciez trzeba to podpiac pod glosniki w radiu ???? |
Podpinasz to pod kable głośnikowe wychodzące z radia,
potem tą przejściówkę łączysz ze wzmacniaczem,
a z wzmacniacza potem kabel do głośników.
Wiesz od wzmacniacza będzie zależała siła dźwięku jak kupisz dobry to będzie wporzo,
ale szczerze to patrz:
http://www.allegro.pl/sea...y=709&country=1
taka przejściówka kosztuje od 20 do 30 zł + wysyłka czy nie lepiej dołożyć 50zł i kupić jakieś starsze markowe radio które będzie miało porządne seryjne wyjście a nie bawić się w jakieś przejściówki?
JoeMix - 20 Wrz 2008, 23:01
daro22 napisał/a: | A czy ta przejsciowka nie zmniejszy sily dzwieku jakos???? bo przeciez trzeba to podpiac pod glosniki w radiu ???? | no o to chodzi właśnie ze sygnał z radia (z głośników) jest za silny aby go skierować na wzmacniacz,,,
winiar789 - 22 Wrz 2008, 13:45
Panowie te przejsciowki sa dobre ale pamietajacie im drozsze tym leprze w tedy maja wbudowany filtry ktore daja ladny sygnal dzwieku ja za przejscowkami jestem na tak ..Ogolnie pracuje w sklepie z czesciami samochodowymi car audio itd wspolpracujemy z klinika dziwieku i my bez problemowo stosujemy takie przejsciowki
|
|