Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - dziwna sprawa z biagami w fiestolocie

mamuten - 8 Wrz 2008, 18:06
Temat postu: dziwna sprawa z biagami w fiestolocie
witam od czasu kiedy zacząłem robić przy swoim dupo wozie, i chciałem dzisiaj przejechać normalnie tragedia jedynka i dwójka wchodzi jak w 40 letnik żuku. fiesta stała trochę na boku bo robiłem konserwacje i czy to mogło coś spowodować z tymi biegami czy coś innego.
diodalodz - 8 Wrz 2008, 19:36

opisz co się dzieje dokładnie , czy biegi nie chcą wskoczyć czy zgrzytają czy zgrzyta wsteczny bieg. Czy masz tak że bieg nie chce wejść bo stawia opór ale nie zgrzyta .
JoeMix - 8 Wrz 2008, 19:47

http://www.fiestaklubpols...p=329783#329783

Wyzeruj napinacz linki, cofnij zębatkę do końca, niech się sama ustawi,,, albo ustaw ręcznie, sprawdź jak bierze sprzęgło,

Jak robiłeś podłogę to morze przestawiłeś sobie mechanizm wybieraka, wystarczy się oprzeć o drążek (się wykrzywi wtedy) albo lekko w to puknąć,,,

mamuten - 10 Wrz 2008, 14:22

coś cieknie to cięgno czy jak się to nazywa, wychodzi od lewarka biegów i koło silnika idzie przez taka gumę czy jakoś tak i chyba z tego kapie. Postaram się zrobić fote tego będzie lepsze.
Miły - 10 Wrz 2008, 14:55

a nie umiesz tego napisać nomalnie??
Freeman - 10 Wrz 2008, 15:02

mamuten, przeginasz już raz miałeś zwróconą uwagę o pisownie, a Ty nic dalej swoje w dodatku KRZYCZYSZ! Zrozum, że aby Ci pomóc najpierw trzeba zrozumieć o co Tobie chodzi, a przy takiej pisowni jest to nie możliwe. Pomyśl troszkę przy pisaniu i nie tłumacz się dysortografią czy dysleksją.
mamuten - 10 Wrz 2008, 15:05

sorki ale wcisnęło mi się już poprawiłem
JoeMix - 10 Wrz 2008, 16:04

mamuten napisał/a:
coś cieknie to cięgno czy jak się to nazywa, wychodzi od lewarka biegów i koło silnika idzie przez taka gumę czy jakoś tak i chyba z tego kapie. Postaram się zrobić fote tego będzie lepsze.
No to kapie ze skrzyni, tam gdzie drążek wchodzi tak?
mamuten - 10 Wrz 2008, 17:02

JoeMix napisał/a:
mamuten napisał/a:
No to kapie ze skrzyni, tam gdzie drążek wchodzi tak?

tak, koło tej dumy i ile wchodzi oleju w skrzyni

JoeMix - 10 Wrz 2008, 17:05

Wchodzi do pełna :P ale aleje się pod korek (maxymanie 10mm niżej). Nie wiem ile to litrów, ze 3,5 może...
mamuten - 10 Wrz 2008, 18:13

trzeba będzie zobaczyć ale dopiero kiedy skończę malować