Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Duże spalanie,Pomocy.

Andrzej_1 - 23 Sie 2008, 15:36
Temat postu: Duże spalanie,Pomocy.
Witam.Ostatnio pojawił mi się problem z dużym spalaniem.Tzn zauważyłem jakieś większe wzrosty zużycia pb,jednak ostatnio zabrakło mi na drodze benzyny,na szczęście bardzo blisko stacji Cpn i zatankowałem tylko 6 litrów,myśląc dotankuję resztę na swojej stacji czyli tam gdzie zawsze tankuję.Do domu miałem tylko 50 km więc myślę spokojnie wystarczy,a tutaj po przejechaniu dokładnie 46km(naprawdę spokojna jazda)stop :twisted: :twisted: .Pierwsze co mi przyszło do głowy to paliwo i oczywiście filterek paliwa pusty(Nie kieruję wskaźnikiem poziomu paliwa bo jest coś z nim nie tak zaniża lub zawyża ilość benzyny)
Teraz do tematu Silnik jest 1,1,na gaźniku ssanie ręczne.Wyczytałem na forum że może być to od sondy.ale gdzie ona jest i czy w silniku gaźnikowym w znajduje się sonda? ;/ Czekam na jakieś sugestie.
Ps.Nie chcę dublować tematów jednak nie znalazłem nic na temat silnika z gaźnikiem ;-|

Marek - 23 Sie 2008, 16:08

Jesli masz gaznik to sondy nie ma. Podjedz do dobrego gaznikowca na porzadna regulacje i czyszczenie :P
Andrzej_1 - 2 Wrz 2008, 20:07

No cóz .Gaźnik niby wyczyszczony i po regulacji i ciągle to samo.Tak na moje oko to nawet nie widać że tam było coś robione :fox: .Czy może ktoś mnie naprowadzić jak samemu można zmniejszyć pozim paliwa,wyregulować co i gdzie ruszyć????Mimo że jest to gaźnik z ręcznym ssaniem z boku idzie tam jakiś kabelek do czego??Moje spalanie na dziś to 50 km po mieście na 5 litrów pb.
JoeMix - 2 Wrz 2008, 21:39

Zdejmij puszkę filtra i zrób serię zdjęć wkoło gaźnika...

Standardowe pytanko o filtr powietrza?

Andrzej_1 - 3 Wrz 2008, 17:13

Filtr powietrza zmieniałem hmm.... jakieś pół roku temu.Co do zdjęć postaram sie wrzucić jeszcze dziś.
JoeMix - 3 Wrz 2008, 19:09

Ok, czekamy na fotki.
Andrzej_1 - 3 Wrz 2008, 19:46

Fotki. Troszkę słaba jakość,jak co jutro zrobię dokładniejsze.

JoeMix - 3 Wrz 2008, 20:31

Kolega widzę ma dobry sprzęt to niech kolega fotki robi z trochę większej odległości bo z bliska aparat nie jest w stanie ustawić ostrości i jest to zamazane,,, widzę że przepustnica ssania stoi pionowo więc nie ma podejrzenia że się przymyka, jak często i jak długo kolega używa ssania?
Andrzej_1 - 3 Wrz 2008, 22:21

Więc co ciekawe ssaania nie używam w tej chwili wcale.Rano podchodzę do samochodu
i odpala,od pierwszego strzału,a ssanie jest zamknięte.
Jak było zimno to musiałem użyć ssania,jedak teraz nawet gdyby stał tydzień ssanie nie jest potrzebne,po prostu podchodze i odpala jak wspomniałem od pierwszego strzału.

[ Dodano: Wto Wrz 16, 2008 00:29 ]
Jutro dopiero porobię fotki,być może coś zauważysz.
Dziś byłem na sprawdzeniu ciśnienia sprężania i wynik jest jak powiedział mechanik praktycznie nominalny.