|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - skrzynia biegów Focus ST170 do Fiesty
Piesek - 9 Sie 2008, 12:28 Temat postu: skrzynia biegów Focus ST170 do Fiesty Tak mnie zastanawia czy skrzynia 6 biegowa z foki st170 ma szpere w sobie i jakie moce potrafi wytrzymać ?
PumaRST - 9 Sie 2008, 21:46 Temat postu: Re: skrzynia biegów
Piesek napisał/a: | Tak mnie zastanawia czy skrzynia 6 biegowa z foki st170 ma szpere w sobie i jakie moce potrafi wytrzymać ? |
z tego co wiem szpere miała skrzynia tylko z Focusa RS. moce pewnie 400-450Nm jeszcze jej nic sie nie powinno dziać.
Tylko pytanie po co ją wsadzać??
jest droga w zakupie, od groma trzeba przerobić (sterowanei sprzęgłem, samymi biegami itd), a do tego jest zestopniowana pod 16v a nie 8v.
Piesek - 10 Sie 2008, 05:07
skrzynia z foki rs nie osiagalna...co do przerabiania to przy mtxie tyle samo przerabiania... od foki st170 można czasem i nawet za 600zł wyrwać... jak sie ma farta ale wiadomo wajche jak i ciegna trzeba jeszcze dokupic...
ale pytanie czy jest szpera, bo jak nie to masz racje po co ja wsadzac na fiestaturbo widzialem spjeta skrzyni z st170 z silnikiem zeteca bardzo grubo zdlubana, a z tego co doczytalem nic nieruszal w tej skrzyni, dlatego pomyslalem ze moze miec szpere i dosyc wytrzymala musi byc
PumaRST - 10 Sie 2008, 07:21
ona jest wytrzymała ale nadal ja nie widze sensu jej wkładać. skrzynie z FRS da sie kupić w okolicach 3500PLN. ale tak jak mówie od cholery przeróbek.
poczynając od montażu jej po półosie i całe sterowanie sprzęgłem i biegami. dać sie napewno da ale czy jest sens to już sobie sam odpowiedz.
|
|