|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Ubezpieczenia i rejestracja aut - Kiedy tracimy zniżki ?
thomasg - 3 Lip 2008, 10:16 Temat postu: Kiedy tracimy zniżki ? Pytanko do ludzi którzy mieli już z tym problem lub robia w branży .
Noszę się z zamiarem sprzedaży swego "bolida" z którego to fundusze chcę przeznaczyć na cele "mieszkaniowe". Oczywiście życie bez czterech kółek nie wchodzi w grę więc niedługo i tak będę musiał coś zakupić i napewno bedzie to dieselek ( prawdopodobnie już MK5 ale nie wykluczam znowu MK4 bo jest git ). Kwestia tyczy się tego po jakim okresie nie płacenia / nie posiadanie policy OC u żadnego z ubezpieczycieli idą rypać mi się zniżki ( 40% jakby nie było ) ? Czy da radę pociągnąć jakoś obejść okres przejściowy za pomoca jakiegoś motorowerka/skuterka itp ?
Dzieki za wszelki info lub link do tematu jeśli był ( nawet z innego forum )
JoeMix - 3 Lip 2008, 10:28
Info z agencji w której mam ubezpieczenie więc wiarygodność 99,99%:
Wszystkie firmy: 24 miesiące przerwy, po tym czasie startujesz od zera czyli 0% zniżek,
Hestia: j/w, ale jeśli masz udokumentowane 60% zniżek, to możesz sobie zrobić przerwę do 5 lat, bez utraty,,,
szynszyl - 3 Lip 2008, 21:28
w PZU też jak wznawiasz chyba do 2 lat, to ponoć nie tracisz
Lokmen - 3 Lip 2008, 22:19
JoeMix napisał/a: | Info z agencji w której mam ubezpieczenie więc wiarygodność 99,99%:
Wszystkie firmy: 24 miesiące przerwy, po tym czasie startujesz od zera czyli 0% zniżek,
Hestia: j/w, ale jeśli masz udokumentowane 60% zniżek, to możesz sobie zrobić przerwę do 5 lat, bez utraty,,, | a ja słyszałem ze ponośc w hestii jest tak jak masz 60% zniżki to po każdym roku niekontynuowania OC leci ci -10%....
JoeMix - 3 Lip 2008, 22:44
PZU to łapie się pod Wszystkie firmy i 24 miesiące to akurat 2 lata, w każdej firmie jak wznowisz w czasie nie dłuższym jak 2 lata to nic nie tracisz,,,
Łokmen - specjalnie dzwoniłem do swojego agenta, dlatego napisałem że na 99,99% pewne info... usłyszałem jak napisałem,,,
Thomasg, najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do swojej firmy i zapytasz będziesz miał 100% pewności.
|
|