|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Silnik : wyciek oleju przy aparacie zap³onowym
woytekmk3 - 21 Cze 2004, 23:49 Temat postu: Silnik : wyciek oleju przy aparacie zap³onowym Witam, ostatnio zauwa¿y³em w moim aucie lekki wyciek ko³o aparatu zap³onowego (tak jakby krople oleju, które by³y na obudowie skrzyni). Mam pytanko, co mo¿e byæ przyczyn± tego wycieku, sk±d on mo¿e pochodziæ i co dalej dzia³aæ. Z góry dziêki.
¯ó³wik Tuptu¶ - 22 Cze 2004, 00:05
Witam .
1. Oring na po³±czeniu obudowy aparatu zap³onowego z g³owic± .
2 Simmering ( oring ) uszczelniaj±cy o¶ aparatu zap³onowego ( dodatkowa wskazówka - olej na dole wewnêtrznej strony kopó³ki )
JoeMix - 22 Cze 2004, 06:26
WITam...
Tuptu¶ napisa³ co jest przyczyn±... to ja napisze jak sobie z tym poradziæ... - Wymieniæ
Jareczek - 22 Cze 2004, 09:15
Mia³em to samo i widze, ¿e to jest przypad³o¶æ tego modelu...Mam taki sam silniczke jak ty i nawet ten sam rok... 8) :lol:
Problemy skoñczy³y siê po wymienieniu oring'u na po³±czeniu obudowy aparatu zap³onowego z g³owic±...
Pozdrawiam
woytekmk3 - 22 Cze 2004, 23:13
Ile taka przyjemno¶æ kosztuje (oring), dam rade sam go wymieniæ? Prosi³bym o ma³e wskazówki jak to czynic. :roll: Z góry dzieki.
Qzyn - 23 Cze 2004, 08:34
Witam. Oringi to takie gumowe kó³ka których wymiana nei nastrêcza ¿adnych k³opotów a koszta siêgaj± 2z³ za sztukê Albo co¶ ko³o tego, wiêc siê nic nie przejmuj tylko sobie odkrêæ aparat (zaznaczajac wcze¶niej po³o¿enie), wyci±gnij oringi i leæ z nimi do sklepu po nowe.
Pozdrawiam
Jareczek - 23 Cze 2004, 11:10
Mi mechanik wymieni³ przy okazji wymiany gum na wachaczach i doliczy³ sobie 10 zeta za robocizne i oring .... Zdzierca
Qzyn - 23 Cze 2004, 11:19
No stary policz sobie: 4 zeta za 2 oringi plus 6 zeta za odkrecenie 3 srub zaznaczenie srubokretem polozenia aparatu i przykrecenie srub
wlochaty82 - 4 Pa¼ 2007, 18:01
witam,mi tez olej cieknie, odkreci³em aparat i miedzy obudowa a aparatem jest oring fi 42mm, grubosc 3.5 mm. to zrobi³em, a gdzie tam jest inny w aparacie ,jak go rozebrac?odkrecajac 3 wkrety od strony co palec idzie, czy od strony wa³ka napedzajacego aparat?moze ktos wie jaki numer
|
|