Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Silnik : wyciek oleju przy aparacie zap這nowym

woytekmk3 - 21 Cze 2004, 23:49
Temat postu: Silnik : wyciek oleju przy aparacie zap這nowym
Witam, ostatnio zauwa篡貫m w moim aucie lekki wyciek ko這 aparatu zap這nowego (tak jakby krople oleju, kt鏎e by造 na obudowie skrzyni). Mam pytanko, co mo瞠 by� przyczyn� tego wycieku, sk康 on mo瞠 pochodzi� i co dalej dzia豉�. Z g鏎y dzi瘯i.
草逕ik Tuptu� - 22 Cze 2004, 00:05

Witam .
1. Oring na po陰czeniu obudowy aparatu zap這nowego z g這wic� .
2 Simmering ( oring ) uszczelniaj帷y o� aparatu zap這nowego ( dodatkowa wskaz闚ka - olej na dole wewn皻rznej strony kop馧ki )

JoeMix - 22 Cze 2004, 06:26

WITam...
Tuptu� napisa� co jest przyczyn�... to ja napisze jak sobie z tym poradzi�... - Wymieni� :D

Jareczek - 22 Cze 2004, 09:15

Mia貫m to samo i widze, 瞠 to jest przypad這嗆 tego modelu...Mam taki sam silniczke jak ty i nawet ten sam rok... 8) :lol:

Problemy sko鎍zy造 si� po wymienieniu oring'u na po陰czeniu obudowy aparatu zap這nowego z g這wic�...

Pozdrawiam

woytekmk3 - 22 Cze 2004, 23:13

Ile taka przyjemno嗆 kosztuje (oring), dam rade sam go wymieni�? Prosi豚ym o ma貫 wskaz闚ki jak to czynic. :roll: Z g鏎y dzieki.
Qzyn - 23 Cze 2004, 08:34

Witam. Oringi to takie gumowe k馧ka :D kt鏎ych wymiana nei nastr璚za 瘸dnych k這pot闚 a koszta si璕aj� 2z� za sztuk� ;) Albo co� ko這 tego, wi璚 si� nic nie przejmuj tylko sobie odkr耩 aparat (zaznaczajac wcze郾iej po這瞠nie), wyci庵nij oringi i le� z nimi do sklepu po nowe.
Pozdrawiam

Jareczek - 23 Cze 2004, 11:10

Mi mechanik wymieni� przy okazji wymiany gum na wachaczach i doliczy� sobie 10 zeta za robocizne i oring :D .... Zdzierca :P
Qzyn - 23 Cze 2004, 11:19

No stary policz sobie: 4 zeta za 2 oringi plus 6 zeta za odkrecenie 3 srub zaznaczenie srubokretem polozenia aparatu i przykrecenie srub :D
wlochaty82 - 4 Pa� 2007, 18:01

witam,mi tez olej cieknie, odkreci貫m aparat i miedzy obudowa a aparatem jest oring fi 42mm, grubosc 3.5 mm. to zrobi貫m, a gdzie tam jest inny w aparacie ,jak go rozebrac?odkrecajac 3 wkrety od strony co palec idzie, czy od strony wa趾a napedzajacego aparat?moze ktos wie jaki numer