|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - problem z recznym
kubasa976 - 23 Cze 2008, 15:07 Temat postu: problem z recznym witam fiestomaniaków
w mojej fiescie wymieniłem szczeki ale reczny sie nie polepszył
a wiec do wymiany poszły bebny
bebny zostały wymienione na nowe
linka podciągnieta ale reczny nadal kiepsko trzyma
i nie wiem co dalej zeby działało
pozdro
JoeMix - 23 Cze 2008, 15:44
Dobrze musi byc złożone, sprawne samoleguratory, dobrze naciągnięta i dobra linka (stara linka jest jak guma, wyciąga się)
kubasa976 - 23 Cze 2008, 16:02
załozone tak jak było wczesniej
linka rok temu wymieniona i naciagnieta ale coś cieżko chodzi
szynszyl - 23 Cze 2008, 16:17
samoregulatory nowe?
waldekrad - 23 Cze 2008, 18:16
A co mają smoreulatory do ręcznego. Samoregulator trzyma żeby szczęki się nie schodziły do końca a ręczny jest mechaniczny na lince półksiężyc opiera się o bęben i rozpiera szczęki i wszystko
JoeMix - 23 Cze 2008, 19:15
No i właśnie dużo mają do tego samoleguratory, jak są sprawne to szczęki są zaraz przy bębnie i jak ciągniesz za linkę to od razu hamuje, a ja są niesprawne to najpierw się murza dosunąć, a linki naprawdę dużo się dźwignią nieciąganie. Zresztą jak pamiętam to właśnie dźwignia ręcznego o samoregilator się opiera i przez niego pcha szczękę,,,
odyniec - 24 Cze 2008, 22:14
linka podciągnięta...podciągnąć za przeproszeniem można sobie skarpetki do kolan... a linkę się wymienia, tym bardziej, że szarpnełeś się już na zmianę bębnów, to to też by wypadało.
KrystianA - 25 Cze 2008, 07:00
chyba faktycznie linka się wyciągnęła i do wymiany, niestety sporo kosztuje, ale bez wymiany raczej nic nie pomoże
Arkadius - 25 Cze 2008, 08:10
na pewno mniej niż bębny... wymieniałem u siebie w zeszłym tygodniu
ATE - 100zł, szynszyl pewnie taniej jeszcze ma...
|
|