|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Cos stuka nie przegub - POMOCY!
maxkb88 - 21 Cze 2008, 20:50 Temat postu: Cos stuka nie przegub - POMOCY! Witam, co moglo sie stac jak skrecam (w lewo) to cos dziwnegodziejesie skrzypi itakie dziwne wibracje sa pod pedalem od gazu! (przeguby tez sa niezadobre ale tak by nierobily) Patrzylem pod spod i jest wszystko OK.
Pomozcje bo niewiem co sie moglo stac moze byc to wina przeguba ktory szczelal juz od dluszego czasu?!
diodalodz - 21 Cze 2008, 22:53
tak . jak miałeś troche szczęścia i narazie pękł jeden fragment koronki to bedzie ci delikatnie wyrywać kierownice z ręki przy skręcaniu.
maxkb88 - 21 Cze 2008, 23:20
czyli co wymienic ???? ale niewyrywa mi kierownicy tylko poprostu przy skrece pedal od gazu dziwnie sie zachowuje i slychc i czuc wibracje dziwne :\
diodalodz - 22 Cze 2008, 02:52
albo łożysko siada albo przegub. Czy wynieniać ?? najpierw zdiagnozować potem wymieniać . Zobacz czy półosie nie maja luzu góra dół .
maxkb88 - 22 Cze 2008, 10:51
wlasnie ze niemaja luzu gora dol tylko (skrzynia<->przegob) ale to chyba noormalne ...
PS:
mam 195 opony i moze lozyska niewytrzymaly albo przegub? sam niewiem ..
[ Dodano: Nie Cze 22, 2008 15:59 ]
malo tego wrocilem teraz z trasy i zauwazylem ze strasznie Ciezko po skreceniu w lewo kierownica odbija wogule ciezko chodzi... a zaraz musze jechac znowu w trase jakies 100km :( nierosypie mi sie to
|
|