Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Wybór tłumika końcowego..

kamilocha1 - 19 Cze 2008, 02:36
Temat postu: Wybór tłumika końcowego..
mam do Was prośbe...
oraz mam nadzieje ze to sie przyda innym przy zakupie.

bardzo bym Was prosil jakbyście mogli napisać jaki macie końcowy tłumik, jak to u Was chodzi, dali jakies foty tego a najlepiej filmik jak to wszystko słychać:)

najbardziej ciekawi mnie tłumik typu mugen, jak on wyglada w autku i czy wogole sie meiści na otwór przeznaczony w zdeżaku na wydech i o jego dzwiek.

bo są właśnie też tłumiki przelotowe i bodajże reflekcyjne (posiadają jakieś blaszki w środku lub cos w tym stylu..) i ktory lepiej zastosowac.

jesli ma to jakaś zależność co do dźwięku to mam slinik 1.1 bez kata ze strumienicą.

z góry dziekuje Wszystkim za odpowiedzi:)

LOY - 19 Cze 2008, 04:06

eeeee poszukaj o tłumikach i watpliwosciach tjunerów było juz milion topicków ....a fotki koncówek znajdziesz w kazdym topiku prezentacyjnym ..proste nie :fox:
filmiki z dzwiekiem :hahaha: ..nie zartuj ..wiesz ile czynników wpływa na dzwiek tego samego tłumika w róznym samochodzie ... :-)
a tłumik typu mugen za 140 pln to szajs potworny ...tanie, tandetne dziadostwo któro ryczy i ryczy i wyglada komicznie w skromnej fiescie ...zbieraj na cos z homologacja albo TUV wtedy nawet radia posłuchasz w aucie

mss - 21 Cze 2008, 18:05

wytnij przelotowy tlumik a zostaw komorowy. bedziesz mial cisze do pewnego pulapu obrotow a pozniej bedzie fajnie ryczec.
Żółwik Tuptuś - 27 Cze 2008, 23:44

Jak napisał LOY - temat wałkowany , a kwintesencją wszystkich odpowiedzi jakie na niego padły jest dalsza część wszystkich jego wypowiedzi .