Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Podświetlenie zegarka oraz panelu od nawiewu

ohnedich - 18 Cze 2008, 17:36
Temat postu: Podświetlenie zegarka oraz panelu od nawiewu
Witam mam mały problem nie wiem jak podświetlić zegarek oraz panel nawiewu. jak odkrecilem panel od nawiewu to wyglada to od spodu jakby byl on łączony z innymi plastikami zgrzewami. tam sa dwie zarówki swiecą na biało ale jest taka folia pod tymi plastikami zieona i dlatego mi na zielono swieca. i jak to zmienic? bardzo dziekuje za odpowiedz

aha i jeszcze jak ta listwe zielona z licznika wywalic bo tez mam problem :)

Dzieki z góry

Marcin - 18 Cze 2008, 17:54

folie zerwać na chama :twisted: ale jak zostawisz żarówki to nie będzie biało a żółto, tak samo jest z licznikiem, ten zielony plastik też trzeba brutalnie potraktować.
ohnedich - 18 Cze 2008, 18:10

tylko do tej foli nie da rady dojsc jakos bo jak sie panel odkreci to ma czarnew platiki i one sa do tego panelu jakby zgrzane chyba zarówki na niebieskie wedy bym wymienil. a ta listwa plastikowa w zegarach to nie che zejsc boje sie ze cos złamie odp
kaczoro - 18 Cze 2008, 21:17

Z podświetleniem regulacji nawiewów jest ogólnie lipa bo nie bardzo jest tam miejsce na jakieś dodatkowe diody, a wymiana oryginalnych żarówek na diodowe zamienniki daje gorszy efekt od zwykłych żarówek (dioda nie emituje rozproszonego światła).
Marcin - 18 Cze 2008, 21:34

dokładnie, ja mam zamiast żarówek fluxy i jest kiepsko, wyjściem jest wstawienie ich po bokach na przeciwko siebie

[ Dodano: Sro Cze 18, 2008 21:36 ]
tak to wygląda:

ohnedich - 19 Cze 2008, 14:38

a podswietlenie zegarka to nromalnie tak?? diotami?? dookoła 4 diody i styka?
kaczoro - 19 Cze 2008, 15:03

ohnedich napisał/a:
a podswietlenie zegarka to nromalnie tak?? diotami?? dookoła 4 diody i styka?

Ja mam u siebie 2 diody 3mm.

ohnedich - 19 Cze 2008, 16:43

po prawej i po lewej stronie zegarka zakładałes?
Marcin - 19 Cze 2008, 18:42

od tyłu a nie po bokach :)
ohnedich - 19 Cze 2008, 21:43

Aha no dobra jutro spróbuje i dam znać jak to wyglada.:) a listwe ta zielona zerwałem dzis :P udało sie :p
kaczoro - 19 Cze 2008, 22:19

ohnedich napisał/a:
po prawej i po lewej stronie zegarka zakładałes?

A ja właśnie założyłem obie diody od góry (ta obudowa zegarka jest jakby dwukomorowa), troszke rzeźby było ale jest okej :ok: Od tyłu, w moim przypadku, zegarek zbyt mocno dawał po oczach :-) Jest to zapewne kwestia własnego upodobania oraz rodzaju/koloru diód :yes:

Pozdrawiam.