Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - kontrolka poduszki

MM-MM - 13 Cze 2008, 22:19
Temat postu: kontrolka poduszki
witam
postanowiłem wymienić licznik w mojej fieścinie na wersje z obrotomierzem,
ale jest problem nie swieci się kontrolka od airbagu.
w poprzednim liczniku było wszystko OK
jedyna różnica w tych licznikach to taka ze stary maił jakąś żółtą płytke z tranzystorami(pewnie jakis sterownik)
czy można ja przelutować do nowego licznika?
miejsce na kontrolkę poduszki jest....

daniel - 14 Cze 2008, 09:56

ta kontrolka nie jest potrzebna do działania poduszki ... sprawdzone
możesz zwykłą żarówkę dać i po przekręceniu kluczyka tylko mignie ...

kazi - 16 Cze 2008, 13:48
Temat postu: Re: kontrolka poduszki
MM-MM napisał/a:
witam
postanowiłem wymienić licznik w mojej fieścinie na wersje z obrotomierzem,
ale jest problem nie swieci się kontrolka od airbagu.
w poprzednim liczniku było wszystko OK
jedyna różnica w tych licznikach to taka ze stary maił jakąś żółtą płytke z tranzystorami(pewnie jakis sterownik)
czy można ja przelutować do nowego licznika?
miejsce na kontrolkę poduszki jest....

Ta plytka na liczniku to stabilizator jesli sie zarowka nie swieci tzn ze albo zle podlaczyles albo jest spalona zarowka badz sciezka na liczniku.

MM-MM - 17 Cze 2008, 09:01
Cytat:

Ta plytka na liczniku to stabilizator jesli sie zarowka nie swieci tzn ze albo zle podlaczyles albo jest spalona zarowka badz sciezka na liczniku.

Wiel;kiej filozofii w podączeniu nie ma linka prędkościomierza i szeroki żólty wtyk ewentualnie pozostaje tylko przepalona ścieżka -ale po oględzinach nie widać aby coś się zlego z ukadem drukowanym dzialo

kazi - 17 Cze 2008, 10:54
MM-MM napisał/a:
Cytat:

Wiel;kiej filozofii w podączeniu nie ma linka prędkościomierza i szeroki żólty wtyk ewentualnie pozostaje tylko przepalona ścieżka -ale po oględzinach nie widać aby coś się zlego z ukadem drukowanym dzialo

To nie chodzi o sciezke na tej małej płytce, chodziło mi o scieżke na liczniku od pina sterownika kontrolki poduszki do miejsca gdzie jest wkręcona żarówka. A co do płytki tam sa uklady których na oko to nie zobaczysz czy sa sprawne ale one nie maja znaczenia przy kontrolce poduszki.