|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - szarpie podczas przyspieszania , POMOCY
robert333r - 1 Cze 2008, 15:32 Temat postu: szarpie podczas przyspieszania , POMOCY witam, mam problem podczas przyspieszania silnik szarpie tak do 2 tys, obrotów jak by mu brakowało benzyny , po wyżej 2 tys, już nie , sprawdziłem już CPP, mapsensor, świece i kable mają 15 000 przebiegu, nie mam GAZU, nowy filtr paliwa i powietrza, wlewałem do baku różne środki do czyszczenia układów wtryskowych.
może ktoś miał podobny przypadek dlatego jak wiecie to pomuszcie
jonteczek - 3 Cze 2008, 08:57
mam to samutko, tylko, że w dieslu... i wątpie, co by to było zapowietrzanie układu paliwowego, bo by też powyżej tych 2000obr. szarpał - a nie szarpie
poza tym, wszystkie przewody paliwowe wymieniłem na nowe i uszczelniłem, dlatego powietrze nie ma szans się dostawać...
podejrzewam sprzęgło, które już mam ewidentnie do wymiany - słychać tyrkanie, kiedy je zwalniam na postoju
sprawdź to, ponaciskaj na postoju, czy słychać jakieś niepokojące objawy pracy sprzęgła? kiedy ostatni raz wymieniałeś sprzęgło?
pzdr
m16 - 3 Cze 2008, 09:06
robert333r, mialem dokladnie to samo - winne okazaly sie kable (ktore notabene stare nie byly )
eCo^ - 3 Cze 2008, 09:07
a vss, albo lambda??
jonteczek - 3 Cze 2008, 09:10
m16, które kable okazały się winne ?? może u mnie też tak jest...
Tommur - 3 Cze 2008, 10:20
jonteczek
Pewnie kable wysokiego napięcia. Te co do świec idą .
m16 - 3 Cze 2008, 14:36
Tak - winne byly kable WN.
jonteczek - 3 Cze 2008, 15:46
w dieslu zapłon następuje samoczynnie - podczas jazdy kable WN nie mają nic do rzeczy
agryd - 3 Cze 2008, 18:38
Ja również miałem podobne objawy i również wszystko posprawdzałem - i nic. Aż przypadkiem dojrzałem pęknięcie obudowy cewki. Rdzeń był mocno przyrdzewiały. Wymieniłem cewkę i problem zniknął.
jonteczek - 3 Cze 2008, 19:22
a myślicie, że to może być przez sprzęgło? ja tak przypuszczam... przecież w dieslu podczas jazdy nie trzeba świec...
robert333r - 3 Cze 2008, 21:07
odnośnie kabli , pali mi dobrze , zawsze na wszyskie cylindry wygląda to dobrze , czy to napewno kable mogą być m16 ?
m16 - 4 Cze 2008, 08:02
Nie wiem czy moga - wiem, ze u mnie byly
Tez palila bez problemu i na wszystkie gary.
gorek - 5 Cze 2008, 11:00
Czesc ja tez mialem teraz problem ale go juz rozwiazałem kiedys po zakupie cos mi silnik gasł i nie wiedzialem co sie dzieje kupilem nowe swieczki ale tez nic nie dalo okazalo sie ze CPP byl uwalony to tez wymienilem i problem z gaszeniem silnika zniknal.No ale powracajac do Twojego problemu to teraz jakos nie dawno szarpal mi silnik 1-2-3 i przy nizszych obrotach i juz tez nie wiedzialem co jest grane wsadzilem te stare swieczki co kiedys je wymienilem i problem zniknał.Kable psiknalem tez wd40 i w moim przypadku byly swieczki NGK ktore ino przejchaly 4 tysiac gdzies i chyba poległy badz przebicie na kablu jakims ale to mysle ze jeszcze pohulam do zimy potem caly komplet bedzie trzeba kupic.
stahoojedyn - 5 Cze 2008, 18:49
ile masz paliwa w baku bo jak mam w okolicavch czerwonego to tez nie gra jak powinen
robert333r - 6 Cze 2008, 19:09
u mnie jak mam mało paliwa gożej pali , ale itak szarpie czy jest mało paliwa czy dużo
chonda - 7 Cze 2008, 17:08
miałem podobny problem w moim nissanie, długo nie mogłiśmy dojść co się dzieje, rozwiąznie okazało się banalnie proste i tanie między gażnikiem i obudową filtra powietrza uszczelka była w złym stanie, polecam również, sprawdzenie stanu rurki aluminiowej między kolektorem wydechowym a wlotem powietrza do filtra, wiadomo, że bez niej auto jeździ ale z dobrą lepiej pracuje,
pozdrawiam i powodzenia
Danio - 8 Cze 2008, 12:07
zdejmij rurkę z mapsensora i sie przejedź
u mnie właśnie ten element nawalał i auto miał sporą blokadę na granicy 2-2,5 tys obr
|
|