|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - problem z jedna srubą
mamuten - 22 Maj 2008, 21:10 Temat postu: problem z jedna srubą witam chciałem dzisiaj coś zrobić przy festolocie wiem że święto ale chciałem przygotować na jutro chciałem odkręcić śrubę od koła odkręciłem 3 i z jedną nie poszła uwaliłem dwa klucze do kul i co zrobić a śruba ani drgnęła a tak zakręcił mi mechanik od wymiany opon co zrobić pomóżcie
nakrętka puściła w ziołem klucz od poldolota a tego sie nie ugnie rura i sie odkręciło ale nakrętka do wymiany
PS proszę nie udzielać porad na ten temat dziękuje
JoeMix - 22 Maj 2008, 21:12
Jeśli uwaliłeś 2 klucze, a śruba siedzi to kiepskie klucze,,, weź porządny klucz, tylko że ryzykujesz że uwalisz śrubę.
mamuten - 22 Maj 2008, 21:29
JoeMix napisał/a: | Jeśli uwaliłeś 2 klucze, a śruba siedzi to kiepskie klucze,,, weź porządny klucz, tylko że ryzykujesz że uwalisz śrubę. |
klucz był dobry bo okręcił 3 wcześniejsze śruby tylko z tą sobie nie poradził a jak urwie zrube to będzie mnie czekała wizyta na szrocie za tą częścią a ale jak znam życie to na jednym szrocie walą ceny droższe niż w sklepie
JoeMix - 22 Maj 2008, 21:54
Popsikaj tam dobrym środkiem (dobry środek to nie WD40) albo polej ciepłą kola może puści,,,
Laskosz - 22 Maj 2008, 21:55
poważnie skoro urwał się klucz to był słaby dobry klucz do kół powinien wytrzymać dołożenie mu jeszcze 1.5m róry a jak uwalisz śrubę to albo piasta albo bęben do wymiany i niestety z tym nie powalczysz
mamuten - 22 Maj 2008, 22:02
próbowałem psikałem WD i nic i teraz nie mam takiego klucza szlak a u mnie cienko z kasą i muszę jeszcze w wlew paliwa zrobić
anjko - 22 Maj 2008, 22:04
Laskosz napisał/a: | a jak uwalisz śrubę to albo piasta albo bęben do wymiany i niestety z tym nie powalczysz |
Dlaczego nie jeśli kolega pisze o "fiestolocie" ze swojego profilu to ma mk3 czyli są tam szpilki a nie śruby. Wymieniamy jedna i po krzyku
A co do problemu to jak wyżej porządny klucz to podstawa.
Laskosz - 22 Maj 2008, 22:07
anjko napisał/a: | Dlaczego nie jeśli kolega pisze o "fiestolocie" ze swojego profilu to ma mk3 czyli są tam szpilki a nie śruby. Wymieniamy jedna i po krzyku
| ale jak dla mnie wymieniając szpilkę w piaście z przodu to trzeba łożyska demontować co czasem kończy się wymianą piasty jeśli widać znaczne zużycie no bo z tyłu to bajka owszem
anjko - 22 Maj 2008, 22:07
A najlepiej podjedz jutro do jakiegoś warsztatu bądź wulkanizacji i ci odkręcą.
Porządny warsztat za taka "usługę" nie powinien wziąć ani grosza
mamuten - 22 Maj 2008, 22:09
bardziej mi chodzi z tyłu ponieważ chce ściągnąć tylne koło bo chce robić tam blachę
anjko - 22 Maj 2008, 22:11
Laskosz napisał/a: | anjko napisał/a: | Dlaczego nie jeśli kolega pisze o "fiestolocie" ze swojego profilu to ma mk3 czyli są tam szpilki a nie śruby. Wymieniamy jedna i po krzyku
| ale jak dla mnie wymieniając szpilkę w piaście z przodu to trzeba łożyska demontować co czasem kończy się wymianą piasty jeśli widać znaczne zużycie no bo z tyłu to bajka owszem |
A po co wyciągać piaste do wymiany szpilki :yyy: przeca bez problemu wychodzi i to w większości aut nie tylko w fieście.
mamuten - 22 Maj 2008, 22:31
wiec tak nakrętka do przykręcania śruby do wymiany obrobiona i jutro jadę do mechaników żeby mi to odkręcili bo samemu nie pójdzie
Marcinowaty - 19 Wrz 2008, 19:34
Smar na nakrętki do kół, niby prosty patent, ale zapomniany..
|
|