|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - problem z podlaczeniem wzmaków
Beny88 - 14 Maj 2008, 14:25 Temat postu: problem z podlaczeniem wzmaków witam jak mam podlaczyc dwa wzmacniacze, bo jeden juz mam w bagazniku i zasila suba a drugi chce dac na przod. no z zasilaniem nie bedzie chyba poblemu ale jak z czinczami(sygnałem z radia) ??? mam w radiu tylko jedno wyjscie na czincze wiec jak połaczyc drugi sygnał? s± jakies rozdzielniki czy cos? jak ma to wygladac?? prosze o jak±¶ mał± podpowiedz?
Aha i jeszcze jedno czy jest duzo roboty zeby wsadzic na przod glosniki 16 a nie 13, ci±ć wiercić, szlifować itp.? s± jakies prostrze sposoby na to!
FiFa - 14 Maj 2008, 23:00
Chinche albo poprstu dajesz złodziejke, albo w niektorych wzmacniczach masz porpsotu mozliwosc podłaczenia kabla(wyjscie, druga para chinczy) i ciagniesz dalej od niego sygnał....
A co do mk5 to nie wiem bo nie miałem stycznosci a wiec sie nie wypowiadam
Beny88 - 14 Maj 2008, 23:24
aha no no mniej wiecej rozumiem i chyba moj wzmak ma takie drugie wyjscie czincz, dzieki za rade!
Pozdr!
Mzzyku - 10 Cze 2008, 20:46
A czy z takich "złodziejek" nie bedzie zakłocen? Bo mam radyjko z wyjsciem 2rca i chce podlaczyc 4-kanałowy wzmacniacz... Jak to najlepiej zrobic?
Taki zestaw byl by dobry? http://allegro.pl/item377...5m_0_75m_y.html
molu - 10 Cze 2008, 20:51
Z tych tzw "Y" zaklócen zadnych mial nie bedziesz - tracisz regulacje fadera .
pzdr
Mzzyku - 10 Cze 2008, 20:56
chciałbym to zrobic tak ze 2 kanały to gło¶niki przednie pozostale 2 mostek i podlaczyc do suba. Chyba ze lepiej wzmacniacz 2-kanaly i mostek dla suba, a głosniki przednie normalnie z radia?
|
|