Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - audio w mk6

zuber - 21 Kwi 2008, 07:58
Temat postu: audio w mk6
Witam Niedawno stalem sie posiadaczem fiesty mk6 i audio w ogole mnie nie zadowala!! Troche szukalem info na forum na temat wymiarow glosnikow w fiescie mk6 ale prawie nic nie znalalzlem wiec zakladam nowy temat

Chcialbym wymienic wszystkie fabryczne glosniki w drzwiach na jakies lepsze bo te co mam nie daja prawie zadnego efektu. Rozebralem w sobote drzwi i zobaczylem ze fabrycznie sa elipsy tylko to chyba jakis nietypowy rozmiar!!1 Jaki???? Czy warto jakos wygluszac drzwi i gdzie zamontowac gwizdki?????? Dodam ze radio mam KENWOOD KDC-W311 i nie wchodzi w gre zabudowa bagarznika Pulki tez chyba nie bo wiesniacko to wyglada i malo kiedy daje jakis efekt

Parzych - 21 Kwi 2008, 12:16

zuber napisał/a:
sa elipsy tylko to chyba jakis nietypowy rozmiar!!1 Jaki????
Głośniki mają rozmiar 5x7 cali, ja sobie wsadziłem Alpine i są w/g mnie wystarczające :ok:
zuber - 22 Kwi 2008, 07:43

parzych73 napisał/a:
wsadziłem Alpine i są w/g mnie wystarczające

przejzalem oferte glosnikow 5x7 i wyboru prawie nie ma!!!! Znalazlem na allegro przejscia z 5x7 na 165mm okrągłe Myslicie czy warto sie w to bawic??? Czy są przejscia z mdfu na jakies wieksze glosniki?????
parzych73, czy wygluszales drzwi swojej fiestki???? Jezeli tak to masz jakies fotki lub stronki jak to moge sam zrobic??????

Czy ktos ma glosniki magnat???? Prosze o opinie

sulos - 22 Kwi 2008, 08:24

zuber, 160mm z przodu jest calkowicie wystarczajace

magnata odpusc. najwyrazniej nie planujesz wzmacniacza - poszukaj helixow z serii blue/dark blue. koniecznie odseparowany zestaw

wygluszenei drzwi to podstawa, bez tego zadne glosniki nie beda graly tak, jak powinny. a jak sie za to zabrac? prosta sprawa. po prostu oklejasz wnetrze :)

http://www.lagunazone.for...elacja,898.html
tutaj masz fotorelacje na przykladzie laguny

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=32447
lub jak wolisz - mazdy :)

pP - 10 Cze 2008, 13:06

wygluszenie drzwi w mk6 jest wymagane, kiedy chcesz zamontowac bardzo mocne glosniki, ja osobiscie w ST mam seryjny zestaw forda z radiem 6000, gra to bardzo dobrze i nie wydaje brzekow ani trzasków, jednak gdybym zmienial glosniki i zeby to dalo naprawde ciekawy efekt to musisz wygluszyc drzwi, będzie o wiele głęęęęęębiej :)
Skfarek - 10 Cze 2008, 16:22

Popatrz jeszcze na oferte hertza, oni robią taki rozmiar, swego czasu (nie wiem jak teraz) hertza oferowali w dealerstwach jako alternatywe dla oryginałów, i nie powiem graja bardzo fajnie.
Parzych - 10 Cze 2008, 19:22

zuber, nic nie wygłuszałem, założyli mi w ASO (gratis) :yes:
FiFa - 10 Cze 2008, 20:40

a jak masz juz zakladac to lepiej 165mm :-) jak sam powiedziałes wiekszy wybor... :-P a pozatym co do elips to nie wszyscy maja tez dobre zdanie.... :-P a wygluszenie to jak bedzie to dobrze, bardzo dobrze, a jak go nie bedzie tez bedzie grało ale juz nei tak fajnie... :|