Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Przelotowy wydech PART II

Yankes - 10 Kwi 2008, 12:02
Temat postu: Przelotowy wydech PART II
Zwracam sie z tym pytaniem do osób ktore robił wydech przelotowy w swoim aucie.
Ile was wyniosły kompletne koszta takiej imprezy?Z czesciami i robocizną

Kruku - 10 Kwi 2008, 12:09

hmm niech pomysle hesli zostawiasz taka sama srednice rorki, to mnie wynioslo to przy silniku 1,3 pare metrow rory starego wydechu na auto zlomie 10 zl
u chloweka od wydehu wyciecie kata i srodkoweg tlumika, a ostatni mialem i tak przelot, to 40 zl i koszt nowych gum wieszkaow 6 zl sztuka z harta
czyki w sumie 66 zl :)

ale nie polecam :) mozna puzniej zrobic tylko przeglad u znajomego

pozdro

Yankes - 10 Kwi 2008, 12:49

Ja chce robic cały wydech od podstaw.Średnica zostaje ta sama,wywalam oba katy(bo mam tez kata od wstepnej analizy spalin czy jakos tak)podnosze wydech troche do gory zostaje srodkowy i koncowy sport.Więc trzeba cały przod układu przerabiac.Moje koszta oscyluja w okolicach 200-300 pln
Ad@mus - 10 Kwi 2008, 13:08

zeby zrobic w balona pana na stacji diagnostycznej i zrobic tak jak ma byc czyli jak mowil Puma to styka kupic przelotowe tlumiki na allegro w ksztalcie kata, przebic stare tlumiki rura i masz przelot i jeszcze przeglad przejdzie
i bedzie to najmadrzejsze-chyba

djtaso - 11 Kwi 2008, 00:56

Ja mam zrobiony wylot od podstaw tzn rurka od poczatku do konca i na koncu tej oto rurki mam tlumiczek mugena 110 mm i fajnie smiga a przeglad mialem nie dawno i przeszedl bez problemu. Pan spytal tylko co tak glosno a ja mu na to ze to stara fiesta i tak juz ma :-) a jak zszedl pod spod to mi powiedzial ze rynny w domu ma mniejsze :hahaha: :hahaha: :hahaha: hehe no w sumie u mnie przechodzi wszystko przeglad nawet jakbys bez auta przyjechal :-)

A co do ceny to za robocizne dalem dokladnie 250 zeta ale zostawilem mu kata (to co z niego zostalo)