|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Zawieszenie tył strzelają sprężyny!
Marcinus - 24 Mar 2008, 18:20 Temat postu: Zawieszenie tył strzelają sprężyny! Mam problem z zawieszniem tylnym jak jade lub nacisne to sprężyny strzelają ?
Amory sprawdzone na stacji diagnostycznej wszystko sprawne ponad 60% luzu żadnego niema na zawieszeniu tylko jak byłem zbieżność ustawiać to wyszło że z tyłu są złe kąty ustawienia kół.
Co może powodować strzelanie sprężyn nasila sie podczas opadów ?
szynszyl - 24 Mar 2008, 19:08
Marcinus napisał/a: | to sprężyny strzelają ? | to wiesz, czy zgadujesz?
Marcinus napisał/a: | z tyłu są złe kąty ustawienia kół. | ugiąłeś belke i tyle.
Marcinus napisał/a: | Co może powodować strzelanie sprężyn nasila sie podczas opadów ? | chyba raczej powinieneś zapytać siebie, kiedy tam zagladałeś ostatnio...
Marcinus - 24 Mar 2008, 19:16
Sprężyny strzelają na bank może odboje do wymiany ?
Czy mogłem ugiąć belke podkładając pod nią podnosnik i podnosząc auto?
Dobre pytanie jeżdze juz 3 lata i jeszcze tam nie zaglądałem!
szynszyl - 24 Mar 2008, 19:24
Marcinus napisał/a: | Czy mogłem ugiąć belke podkładając pod nią podnosnik i podnosząc auto? | nie waląc w krawężnik
Marcinus napisał/a: | Sprężyny strzelają na bank może odboje do wymiany ? | no tego to nie widze, nie siedziałem na kanale z twoja fiestą
Marcinus - 24 Mar 2008, 19:41
szynszyl napisał/a: | nie waląc w krawężnik | krawężnik odpada !!
szynszyl napisał/a: | no tego to nie widze, nie siedziałem na kanale z twoja fiestą |
dzieki zabiore sie za zawieche i sam wymontuje kolumne bo mechanicy do których jeżdze twierdzą że ten typ tak ma i niema zadnego luzu wiec rozbieranie mija sie z celem!
diodalodz - 24 Mar 2008, 20:12
sprawdź czy są właściwe sprężyny . może ktoś je zamienił . i przez to górna średnica sprężyny jest inna i strzela .
|
|