Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Montaż podłokietników od xr2i w boczkach od zwykłej Fiesty

Iluvatar20 - 17 Mar 2008, 20:25
Temat postu: Montaż podłokietników od xr2i w boczkach od zwykłej Fiesty
Witam serdecznie wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post tutaj.

Proszę o radę w sprawie montażu podłokietników od xr2i w standardowych tapicerkach drzwiowych. Problemem jest to, że nie ma u mnie dziury przy klamce na tę rączkę fajną:) Czym radzicie ją wyciąć, żeby nie wyszło niedbale? I czy jak ją wytnę to bedzie to pod nią jak przykręcić? podrawiam i z góry dzieki za pomoc:)

Parch - 17 Mar 2008, 20:37

Możesz wyciąć czym chcesz. Nawet nie musi być super wycięte, bo otwór się chowa pod podłokietnikiem. Otwory w drzwiach są przygotowane, potrzebne będą tylko takie blaszki nagwintowane do wkrętów.

Poważny minus rozwiązania, które zamierzasz zastosować, to taki, że jednego otworu od mocowania starego podłokietnika nie ukryjesz i będzie raził, a do tego będzie widoczny "obrys" starego podłokietnika na boczku.

A z resztą, co ja Ci będę tłumaczył. Sam se zobacz:
http://www.fiestaguides.c...t/si_seats.html

trzeci - 17 Mar 2008, 20:48

Parch napisał/a:
Poważny minus rozwiązania, które zamierzasz zastosować, to taki, że jednego otworu od mocowania starego podłokietnika nie ukryjesz i będzie raził, a do tego będzie widoczny "obrys" starego podłokietnika na boczku.

Oj, czy aby napewno?
Robiłem taką operację i nie przypominam sobie, żeby nie udało się wpasować z rączką od XRki w mocowania/zarys zwykłej rączki.
Nawet można to zauważyć na zdjęciach z linku który załączyłeś.
A otwór do przymocowania górnej cześci rączki od XRki był pod tapicerką, po jej wycięciu.
Pozdro ...

Parch - 17 Mar 2008, 21:02

Hmm. U mnie się nie udało dopasować.
Iluvatar20 - 17 Mar 2008, 21:06

Ok dziękuję za rady:)Rzeczywiście mam wrażenie że na drugim ze zdjęć wszystko wygląda bardzo fajnie, co nastraja raczej optymistycznie. Najważniejsze ze po wycięciu otworu jest miejsce na mocowanie rączki:) Jak będę miał chwilę na wykonanie tego to podeślę fotki jak wyszło:)
SpiderMAN - 17 Mar 2008, 21:43

Parch napisał/a:
Możesz wyciąć czym chcesz. Nawet nie musi być super wycięte, bo otwór się chowa pod podłokietnikiem. Otwory w drzwiach są przygotowane, potrzebne będą tylko takie blaszki nagwintowane do wkrętów.

A z resztą, co ja Ci będę tłumaczył. Sam se zobacz:
http://www.fiestaguides.c...t/si_seats.html
To nie jest drogi kolego dziura po podlokietniku, a otwor po recznym mechanizmie otwierania szyb...
Nic nie wystaje, wszystko sie ladnie chowa... Juz mierzylem na szrocie... ale byl tylko jeden podlokietnik, wiec nie kupilem.

Ad@mus - 17 Mar 2008, 22:07

montowalismy ostatnio takie patenty u kolegi w 5d na wszystkie drzwi
przednie trzabylo lekko przesunac do tylu zeby zakryc jak ktos wspomnial slady po poprzednich podlokieciach
wiec wiertarka i przewiercono drzwi zeby to zalozyc
wycinalismy drziury na gorne mocowanie nozem do tapet, po sciagnieciu boczka od tylu sie nacielo delikatnie ta plyte pod wymiar raczki nie rozcinajac tapicerki(wycinaj tylko ta plyte) nastepnie sprawdzilismy czy pasuje i rozcielismy ladnie tape zawijajac material do srodka w ten sposob bylo ladniej:D

tyl pasowal na dziury fabryczne wiec tylko trzabylo wyciac otwory

Parch - 17 Mar 2008, 22:48

SpiderMAN napisał/a:
To nie jest drogi kolego dziura po podlokietniku, a otwor po recznym mechanizmie otwierania szyb...

hehehe, oczywiście, hehehe

agryd - 6 Kwi 2008, 09:30

Temat się starzeje a nikt nie protestował!!

Kolego Parch na którym zdjęciu w linku, który podałeś widać otwór po starym podłokietniku, którego rzekomo nie da się zamaskować? Bo widzę tam - podobnie jak SpiderMAN - tylko dziurę po "korbce" otwierającej/zamykającej szybę (dokładnie pod klamką). Chyba, że nie wszystkie MK3 są podobne w tym miejscu :9:

Parch - 5 Maj 2008, 16:23

agryd napisał/a:
Temat się starzeje a nikt nie protestował!!

Kolego Parch na którym zdjęciu w linku, który podałeś widać otwór po starym podłokietniku, którego rzekomo nie da się zamaskować? Bo widzę tam - podobnie jak SpiderMAN - tylko dziurę po "korbce" otwierającej/zamykającej szybę (dokładnie pod klamką). Chyba, że nie wszystkie MK3 są podobne w tym miejscu :9:

http://www.fiestaklubpols...74023a5a#304485

I wszystko jasne :fox:

odyniec - 5 Maj 2008, 16:46

skleic te dwa tematy!
kazi - 5 Maj 2008, 16:56

odyniec napisał/a:
skleic te dwa tematy!

Sam sie sklej <czerwonakartka> :spam: :nagana: Twoj post nie wnosi nic jak zwykle do tematu.

agryd - 5 Maj 2008, 22:47

Kolego Parch, masz rację. Zwracam honor - będzie widać.
Jednakowoż ja pisałem o zdjęciach w linku, który sam podałeś a tam śladów nie widać.
No ale tam pewnikiem wymieniono cały boczek.