Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Amortyzatory

citi19 - 12 Mar 2008, 22:17
Temat postu: Amortyzatory
Witam :) :)
Mam podobny problem, chciałem zapytac co zrobic przy wymianie tylnego amortyzatora jezeli ta sroba dolna od strony bebna sie urwie <???> , to w jaki sposob ja wymontowac, tak stalo mi sie przy lewym kole, przy prawym poszła bardzo ciezko :twisted: :twisted: i wyszła z nakretki ;-| , ale tylko to pewnego momentu dalej idzie troszke lzej ale nawet milimetr dalej <???> , trzeba ja wybic?? Prosze o porade :kaput: :kaput: <oki>

madek - 12 Mar 2008, 22:30

jak amorek do wyrzucenia to palnik w dłon i sobie poradzisz <8>
citi19 - 13 Mar 2008, 12:20

ale przeciez tam jest wlot d zbiornika paliwa, a to jest niebezbieczne hehehe, a rozwiercic to dało by rade ?? Wytłumaczcie to oponemu gosciowi jak ja w jaki łatwy sposob to zrobic :|
Parch - 13 Mar 2008, 12:44

Miałem podobny problem. Wycinałem po kawałku amortyzator z belki "gumówką". Potem też gumówką wycinałem przyspawaną do belki nakrętkę, bo już raczej z niej też nic nie będzie.

Czyli do kosztów wymiany musisz doliczyć śrubę z nakrętką. Śruba powinna być wzmocniona.

Arkadius - 13 Mar 2008, 12:44

przerabiam właśnie ten temat... z lewej strony mi strzeliła śruba, tzn. łep się urwał... jestem na etapie rozwiercania... narazie mam 3/4 śruby przewiercone wiertłem 6mm...