|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Sterowanie w kierownicy
Magic - 3 Mar 2008, 00:55 Temat postu: Sterowanie w kierownicy Mam w swoim aucie radyjko Ford 4500 i chcialbym dolaczyc do niego sterowanie przy kierownicy czy istnieje taka mozliwosc, czy sterowanie dotyczy innego modelu radia. Z tego co sie orientuje to jeszcze jest ford 6000 to moze do niego jest to sterowanie. A moze trzeba wymienic cala kiere ???
Takie oto moje dylematy
kaczoro - 3 Mar 2008, 11:05
Wydaje mi się, że ten model powinien już obsługiwać pilota
TUTAJ masz kilka ofert z pilotami...problemem może być tylko połączenie pilota z radiem, a konkretnie zdobycie odpowiedniej wiązki
Pozdrawiam.
Magic - 3 Mar 2008, 11:27
kaczoro napisał/a: | Wydaje mi się, że ten model powinien już obsługiwać pilota |
No to w tej kwestii mnie pocieszyles
kaczoro napisał/a: | problemem może być tylko połączenie pilota z radiem, a konkretnie zdobycie odpowiedniej wiązki |
No ale tu to jestem nie pocieszony
Ja nie jestem zbyt zdolny do jakiegokolwiek grzebania przy audio wiec miałem w myślach oddanie tego zadania w ręce fachowcom. Myślę że ,może ktoś z wiedza podejmie się założenia takiego pilota. Wiem że nie jest to niezbędne w aucie ale zawsze chciałem cosik takiego mieć.
Pozdrawiam
Skfarek - 4 Mar 2008, 17:21
Mieć pilota mozesz i będzie działał ja mam radio 3500 kaseciaka paściura z fabrycznym pilotem i wszystko działa
Marcin - 4 Mar 2008, 17:46
gdzieś kiedyś widziałem schematy jak jest zbudowany taki pilot i podłączenie tez jest banalne, jeśli dobrze pamiętam do chyba 4 kabelki
Gimnastikball - 10 Mar 2008, 15:54
Montowałem pilota w sobotę.
Wiazka jest pod kolumną kierownicy i nie ma żadnych problemów.
Trzeba wyciąc tylko otwór w obudowie.
Jak będziesz szukał pilota to pasuje tylko od fiesty. Pomimo, że od focusa jest z pozoru identyczny, jest różnica w dlugosci trzpienia.
Ja mam problem, bo chcę zakładac halogeny i nigdzi nie mogi poszukac schematu..
sniegu - 25 Lut 2010, 17:57
czy może mi ktoś napisać jak podłączyć ten pilocik do radia w focusie oczywiście pilocik jest fabrycznie zamontowany tylko nie wiem które to kabelki a radio jest 5000 to już chyba ma tą funkcję
|
|