Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Brak przyspieszenia pow.4000 obrotów Zetec 1,25

jacek5321 - 18 Lut 2008, 22:29
Temat postu: Brak przyspieszenia pow.4000 obrotów Zetec 1,25
Pomozcie prosze, nie wiem o co chodzi powyzej 4000 obrotow nie ma przyspieszenie tak jakby sie dusil skrzynia biegow byla wyciagana miesiac temu zeby zmienic wysprzeglik i od tej pory jest cos takiego czy ta skrzynia moze miec cos wspolnego z tym ??
BlackJack - 19 Lut 2008, 09:04

raczej nie... a miales odpinany akumulator ? bo ja mialem identyzny problem po zmianie sprzegla...
Marcin - 19 Lut 2008, 09:26

aku nie ma tu nic do tego, sprawdz czy wszystkie czujniki sa dobrze podczepione - chodzi mi o wtyczki, może coś wisi albo nie ma połączenia i komp nie pozwala wyzej krecic.
BlackJack - 19 Lut 2008, 11:12

aku ma tutaj dużo do powiedzenia... ponieważ aby nie rozregulować kompa trzeba odpowiednio ściągać klemy, prawdopodobnie teraz masz źle dobrana mieszankę...
Zrób reset kompa i powinno być ok :)

Marcin - 19 Lut 2008, 11:15

to nie mk3, po podłączeniu aku nic specjalnego nie trzeba robić komp sam sobie poradzi
jacek5321 - 19 Lut 2008, 15:20

aku byl odpiety powiedzcie czy reset moze pomoc w mk 4 ??? Ja juz nie wiem co zrobic a troche mnie to drazni ze nie mozna szybciej jechac

marcin ktore wtyczki gdzies kolo aku ???

Przem1987 - 19 Lut 2008, 16:58

mialem podobne objawy w swoim eskorcie 1.6 16v, ale powodowalo to cos z zupelnie innej bajki! Wymienilem katalizator i saamochod dostal skrzydel ;/
Marcin - 19 Lut 2008, 17:20

jacek5321 napisał/a:
marcin ktore wtyczki gdzies kolo aku ???

chodzi mi o czujniki, jeżeli komp z któregoś nie dostaje prawidłowego sygnału to przechodzi w tryb awaryjny lub w jakiś sposób ogranicza prace silnika, prawdopodobnie na diagnostyce by wyszło go boli.
W sumie w wydech tez mozesz zajrzeć, może to zbieg okoliczności i kat sie rozleciał i zapchał ostatni tłumik.

daro - 19 Lut 2008, 22:31

Witam zagladnij do przepływomierza powietrza czy nie masz zabrudzonych takich dwóch pręcików (musisz odkrecic aluminiowy dekielek) Miałem raz taki przypadek w swoim autku ze złapał mi taką dziure własnie przy tym zakresie obrotów. Mi przeczyszczenie i "reset" kompa pomogło tobie pozostaje tylko spróbować
jacek5321 - 19 Lut 2008, 23:38

dzieki wielkie Daro tylko mam maly problem bo jestem laikiem i nie bardzo wiem gdzie jest ten przeplywomierz moglbys mi dac jakac wskazowke
kaczoro - 20 Lut 2008, 01:00

jacek5321 napisał/a:
dzieki wielkie Daro tylko mam maly problem bo jestem laikiem i nie bardzo wiem gdzie jest ten przeplywomierz moglbys mi dac jakac wskazowke

Taki aluminiowy "kawałek rurki" za puszką filtra powietrza :yes:
Pozdrawiam!