|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - zdejmowanie kierownicy w mk4
pawelo06 - 9 Lut 2008, 20:27 Temat postu: zdejmowanie kierownicy w mk4 witam wszystkich zakupiłem kierownice typeR z nabą odrazu już przykręconą od fiesty też mk4,moje pytanko dotyczy sposobności zdjęcia orginalnej kierownicy wypiecia poduszki powietrznej..... w taki spośób żeby nie uzkodzic czegoś i w razie sprzedania móć spowrotem założyć orginalną
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w zdejmowaniu poprosze o opis działania w tej sprawie
Bede wdzięczny!!!!!
kaczoro - 9 Lut 2008, 21:17
Zdemontuj sobie osłonę kolumny kierowniczej potem odkręcasz poduszke (dwie śruby z tyłu kierownicy, bodajże 5,5 mm), rozłączasz wtyczke i wyjmujesz airbag Teraz pozostaje Ci jedynie odkręcić śrubę trzymającą kierownicę (chyba 24mm, jeśli dobrze pamiętam) i gotowe
P.S. chyba nie muszę przypominać żeby przed rozpoczęciem pracy odpiąć akumulator
Pozdrawiam!
pawelo06 - 9 Lut 2008, 21:30
dzięki!
zoharek - 9 Lut 2008, 21:34
Tu masz ładnie ze zdjęciami
http://www.pumapeople.com...md=article&id=3
pawelo06 - 9 Lut 2008, 22:07
link nie chadzi ale dzięki.....
ps czy przy odkręcaniu trzeba ja zablokować i jak uwazać zeby nowa była dobrze ustawiona .....
kaczoro - 9 Lut 2008, 22:18
pawelo06 napisał/a: | link nie chadzi ale dzięki.....
ps czy przy odkręcaniu trzeba ja zablokować i jak uwazać zeby nowa była dobrze ustawiona ..... |
Musisz się zalogować to będzie działało
Wyjmij kluczyki ze stacyjki to sie zablokuje Montujesz na oko, ustaw koła do jazdy na wprost i podmień kierownice montując nową w neutralnej pozycji Montuje się ją na takim wieloklinie, że bardzo łatwo ustawić jest kierownicę w odpowiedniej pozycji. Chyba zrozumiale się wyraziłem
pawelo06 - 10 Lut 2008, 09:03
linka sprawdzony wzzyskto już wiem
mucios graciassssss
|
|