Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - tarcze hamulcowe

jez733 - 8 Lut 2008, 19:02
Temat postu: tarcze hamulcowe
Na mechanice założyli mi nowe tarcze hamulcowe.. niestety nie miałem nic do wybierania bo miało być zrobione od ręki i nic innego mi nie zaoferowali.

Założyli mi tarcze firmy Mikoda i za same tarcze bez robocizny itp zapłaciłem 185zł

To dużo czy mało?
I drugie pytanie czy ta firma mikoda to jakiś bubel czy raczej trochę mi posłużą te tarcze bo szczerze się nie orientuje.

genov - 8 Lut 2008, 21:15

http://www.mikoda.pl/publ...ent=det&id=2219 mogles sam sprawdzic :-P Tylko teraz sie nie obraź bo Cie w hu....... zrobili :sad: aha no i w wyszukiwarce na stronie tej firmy znalazlem ten konkretny model do xr2i.
Dietih - 8 Lut 2008, 21:45

jez733 napisał/a:
Założyli mi tarcze firmy Mikoda

może nie bedzie tak źle...
sam zamierzam je wrzucić na ruszt jak juz brembo skończą sie, tyle ze w wersji nacinanej
slyszalem (czytalem na rożnych forach) ze mikoda robi tarcze nacinane dla brembo na nasz rynek, także na ich stronie bylo cos o współpracy z brembo
Pozdro

PS. daj znac za jakis czas jak sie sprawują
...a czy chłopaki zakladając tarcze odpowiednio oczyścili piasty...zeby nie bylo ze za tysiąc km tarcze "pogięły" sie :-P

diodalodz - 8 Lut 2008, 21:50

mikoda to lipa niestety i nie wytrzymuje ostrej jazdy i się krzywi . Jeśli jeździsz spokojnie to dadzą rade ale wariacji nie przetrzymuja .
jez733 - 8 Lut 2008, 22:58

genov napisał/a:
ylko teraz sie nie obraź bo Cie w hu....... zrobili :sad:

nie mam się za co obrażać.. tak też myślałem że za dobrze na tym nie wyjdę jak oni sami części będą załatwiali, i już chyba nigdy nie będę kazał mechanikowi kupować samemu części jeśli będę wiedział co trzeba wymienić..

Dietih napisał/a:
...a czy chłopaki zakladając tarcze odpowiednio oczyścili piasty...zeby nie bylo ze za tysiąc km tarcze "pogięły" sie

to mnie chyba szlak trafi ;-(

kurcze bo na allegro za tą kasę miałbym BREMBO

ale cóż człowiek uczy się na błędach..

dzięki za uświadomienie mnie... moim zdaniem porządni mechanicy przez takich papraków tracą opinię :9:

kaczoro - 8 Lut 2008, 23:23

Wystraczy przejrzeć allegro...chociaż ostatnio poza allegro można znaleźć markowe części w lepszych cenach :ok: poprostu nie ma się co śpieszyć, chyba że nie zależy Ci na kosztach :-P
Pozdrawiam!

P.S. rozumiem, że pewnie zależało Ci żeby mieć auto zrobione na wczoray... jeśli komuś zależy żeby mieć TANIO zrobione to wymianę tarcz czy klocków można zrobić samemu, naprawdę nie trzeba mieć doktoratu z mechaniki pojadów :-P

jez733 - 8 Lut 2008, 23:29

kaczoro napisał/a:
P.S. rozumiem, że pewnie zależało Ci żeby mieć auto zrobione na wczoray... jeśli komuś zależy żeby mieć TANIO zrobione to wymianę tarcz czy klocków można zrobić samemu, naprawdę nie trzeba mieć doktoratu z mechaniki pojadów :-P

nie naprawdę pilnie potrzebowałem mieć szybko auto zrobione, nie mam garażu a była okropna pogoda błoto itp, staram się większość robić sam ale naprawdę nie miałem czasu i warunków, auto oddałem w czwartek a było potrzebne na piątek rano więc sami rozumiecie..

Ja miałem na początku zamiar kupić BREMBO na allegro a nawet przez chwile nie myślałem że mi tyle wycenią liczyłem na max taką cenę razem z robocizną

Wymieniali jeszcze jedną tulejkę na wachaczu, wycenili za nią 30zł ( też za drogo ) ;/

[ Dodano: Sob Lut 09, 2008 01:04 ]
Dobra, zamknijcie ktoś ten temat bo szkoda roztrząsać moją finansową porażkę :9: :cojest: :-P