|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - Jak zakrecic wielozawór ?
finster - 4 Lut 2008, 19:48 Temat postu: Jak zakrecic wielozawór ? Hej,
Potrzebuje pomocy w zakręceniu tego reduktora :/ Z tego co widac na fotkach jest jedna srubka, ale ja da sie tylko odkrecic, a boje sie zeby mi gaz tym nie spieprzyl
Zdjecie 1
Zdjecie 2
Z gory dzieki i pozdrawiam
diodalodz - 4 Lut 2008, 21:01
dobre pytanie w sumie powiem uczciwie nie wiem nie jest to reduktor tylko wielozawór .
hm
śrubę od wlewu możesz sobie odkręcić raczej bez problemu po spuszczeniu gazu przez wlew przy użyciu długiego śrubokręta i rękawiczek na otwartej przestrzeni . Chodzi o opróżnienie węża zasilającego butlę .
A co do zasilania gazem parownika to trzeba odpalić auto i odłączyć elektrozawór z tyłu . jak wypali cały gaz to teoretycznie powinno się dać bez problemu odkręcić węże i wyjąć butle . Zobacz pod elektrozaworem czy nie ma pokrętła . Z założenia butla ma być szczelna nawet po wyszarpnięciu liną z nadwozia . tzn po urwaniu przewodów wszystko musi być nadal szczelne .spróbować można tylko na otwartym terenie a nie na kanale czy w garażu .
finster - 4 Lut 2008, 21:29
w sumie to musze sie dostac do reduktora gazu (brc) bo mi sie kolanka wodne poupieprzaly :/ i generalnie jak rozloze go to boje sie ze gaz sie bedzie ulatnial
Laskosz - 4 Lut 2008, 22:09
da się te kolanka na aucie wymienić i nie trzeba gazu zakręcać
finster - 5 Lut 2008, 08:38
hej Laskosz,
problem jest taki ze mi to kolanka sie ukruszyly wewnatrz obudowy reduktora :/ wiec tak czy siak musze go rozkrecic, a wydaje mi sie ze gazik wtedy zacznie wylatywac choc moge sie mylic
diodalodz - 5 Lut 2008, 10:02
to mowie odepnij elektrozawór w butli i odpal auto aż samo nie zgaśnie . Wtedy możesz sobie wykręcić parownik .
finster - 5 Lut 2008, 12:30
heh no dobra sorry ze nie skumalem
dzieki i pozdrawiam
|
|