Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - 2 pompy paliwa do rs1800 ;)

Kleru - 31 Sty 2008, 20:25
Temat postu: 2 pompy paliwa do rs1800 ;)
mam problem z pompa, a raczej z mechanikem. co do pompy. kupilem pompe dedykowaną do rs1800 z kagera (nowa) wymienialem tez bak wiec 2 rzeczy na raz. okazało sie w aucie była zamontowana inna pompa ( patrz zdjecia-to ta srebrna) mechanik nie pytajac mnie o zdanie kupil mi nowa taka sama jak ta srebrna wlasnie (meat&doria), myslał ze to bład katalogu. teraz mam 2 nowe pompy, w aucie jest taka jak ta srebrna, z tego co znalazlem to pompa do 1.6 cvh. jestem tak :głowąwmur: ze mam ochote wymienic wszystko tak zeby zamontowac pompe dedykowaną. pytanie czy bardzo różnią sie wydajnoscią? może ktoś jest zainteresowany pompą (meat&doria). na meat&dorii przejechalem jakies 5km

PumaRST - 31 Sty 2008, 22:05

nie ma różnic w wydajności i ciśnieniu, zasadniczo sa zamienen choc sie delikatnie różnia ksztautem.

ostanio chyba Bongo

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=28705

szukał pompy paliwa do swojego 1,8 16v wiec moze bedzie chciał odkupić.

woras - 31 Sty 2008, 22:12

ja byl bym zainteresowany jaka cena cie interesuje napisz na pw
Kleru - 31 Sty 2008, 22:31

czyli nie ma sensu wymieniac wszystkiego tylko po to zeby załozyc tą pompe do 1.8 (1.8 i 1.6 mają dokładnie takie same pompy?) a chciałem wkładać czesci, moze nie oryginalne, ale chociaz dedykowane
szynszyl - 1 Lut 2008, 06:28

(meat&doria) też bedzie dedykowana, tylko po prostu w innym katalogu, w innym sklepie wystepuje np. Kager, 4max, czy inne które sa produkowane na potrzeby konkretnej sieci i czasem nawet się różnia nalepka

np. akumulator bosch i kager to prawie to samo bo produkuje je jedna firma. ale kager jest kagerem bo na potrzeby Foty i dają inna nalepke

Kleru - 1 Lut 2008, 19:13

wszystko rozumiem, tylko że one mają różne podłaczenia, a to juz cos oznacza...

dzieki za odpowiedź

Bongo - 3 Lut 2008, 22:51

no ja szukam takiej pompki ;P heheh bo mi se skonczyla...dzieki puma za pamiec :)
królik - 3 Lut 2008, 23:07

Jeśli już poruszamy temat pompek paliwa to jestem ciekaw czy jest róznica w wydajnośći między xr2i a RST? I jaką mają one wydajności?
PumaRST - 3 Lut 2008, 23:14

królik napisał/a:
Jeśli już poruszamy temat pompek paliwa to jestem ciekaw czy jest róznica w wydajnośći między xr2i a RST? I jaką mają one wydajności?

nie ma różnicy a wydajnośc mają około 90-110 l/h, chcesz mocą pompe to kupuj Walbro lub Bosch (tylko nie wiem jaki jest numer tej pompy).

Bongo nie ma sprawy :yes: