Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - pomalowanie tylniej pólki

pawelo06 - 28 Sty 2008, 20:51
Temat postu: pomalowanie tylniej pólki
mam półke tylnią z mk4 w kolorze wyblakły fiolet mega brzytki,chciałem sie dowiedzieć czy moźna to pokryć np czarnym spray'em,poprostu pomalować z wiekszej odległości popsikać,ktoś już tego próbował,czy jest to dobra metoda?
Bit1 - 28 Sty 2008, 21:00

Nie robiłem czegoś takiego ale widziałem w telewizji na discovery był taki program kiedyś "Fani czterech kółek" i tam przygotowywali auta do sprzedania i raz właśnie malowali półkę tylnią i mówili że wyszło lepiej niż myśleli więc myślę że nie będzie źle
Tommur - 28 Sty 2008, 21:02

opcja "szukaj""szukaj""szuk..""szu.."...... Tu znajdziesz
Artii - 28 Sty 2008, 22:40

Witam
Ja tak zrobiłem ze swoja, wszystko bylo super dopuki nie odkurzyłem półki. Musiałem malowac jeszcze raz. Ale efekt dobry.

Ad@mus - 28 Sty 2008, 23:44

bedzie oki...tez tak robilem o jest ok
Cytat:
Nie robiłem czegoś takiego ale widziałem w telewizji na discovery był taki program kiedyś "Fani czterech kółek" i tam przygotowywali auta do sprzedania i raz właśnie malowali półkę tylnią i mówili że wyszło lepiej niż myśleli więc myślę że nie będzie źle

w TV 205gti tak robili

Parzych - 29 Sty 2008, 01:24

Maluj śmiało czarnym sprayem, tylko nie za grubo, a efekt murowany
pawelo06 - 31 Sty 2008, 18:29

a może to być zwykły spray czy jakiś tam wymyślny,i dlaczego jak odkurzałeś to wszystko zeszło???
Artii - 31 Sty 2008, 21:29

Ja molowałem czarnym matem, ale nie wszystko zeszlo. Mysle ze trzeba 2 razy pomalowac.
Toshio - 31 Sty 2008, 22:44

Ja nie malowałem. Kupiłem mate głośnikową i wyłożyłem nią półkę.
PrezeSSito - 31 Sty 2008, 23:12

zwykły spray tylko na 100% dwa razy malowanie.... i jak dobrze wyschnie to wtedy jest gitara... z kolega malowana tak półka... całe boczki drzwi jakies tam plastyki
pawelo06 - 13 Kwi 2009, 18:48

co do pomalowania zwykłym sprayem to powiem wam że trzeba chyba z 5 razy to poprawiać i wywalić z 5 puszek bo takie sobie popsikanie 2 puszkami z poprawkami to daje efekt ale na krótko wystarczy przejechać ręka i te drobiny farby sie zcierają i powstają jasne wyspy poprzednego odcieniu a i odsłońca też dostaje swoje teraz wiem ze półka jest za włochata i cały spray osadza sie nie na dole materiału lecz na tych włoskach nawet jeśli psikamy z bliska takze koszty lakieru i czasu to ja wole kupić używke w czarnym kolorze i spokój
hubi_2006 - 18 Kwi 2009, 00:25

;-| pawelo06, odkopujesz temat sprzed roku by napisać swoje spostrzeżenia :yyy: Żeby nie było OT półkę z mojej mk3 oklejałem materiałem do tub.
pawelo06 - 18 Kwi 2009, 09:11

lepiej późno niż wcale :hihihi: