Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - czey jest to możliwe??

lukaszadidas - 26 Sty 2008, 17:16
Temat postu: czey jest to możliwe??
witam jestem tu nowy i licze na waszą wyrozumiałość i pomoc. A więc tak jestem posiadaczem mojej fieściny od około roku. gdy ją kupilem to właściciek wcisnąle mi kit ze nie ma tam ssania bo jest założone wtrysk od opla ;-( nie znajac sie na silnikach mu uwierzylem, wiec po odpaleniu strasznie muli wiec musze go troszke rozgrzac i pulsacyjnie wciskac gaz aby nie zgasl... :/ jest to silnik 1,1 na wtrysku i ostatnio zobaczylem ze przy wtrysku jest zamontowany silnik krokowy jednak odchodzacy od niego kabel nie jest podlaczony... i nie ma zadnego czujnika przy nim... czy jest to mozliwe ze caly czas silnik dziala bez tego ... dodam jeszcze ze przed moim zakupem byl tam silnik 1,6 16v. w miare mozliwosci dodam fotki. pozdrawiam i licze na wasza pomoc
Daras84 - 26 Sty 2008, 17:24

1,6 16V fabrycznie na pewno nie bylo w tym roczniku chyba ze ktos wczesniej zeswapowal
lukaszadidas - 26 Sty 2008, 17:51

tak napewno nie byl ten silnik orginalnie... byl tam chyba 1,4 bo jak ostatnio wymienialem przegub to tylko od tego silnika pasowal:/
Piter - 27 Sty 2008, 09:52

Wez i napisz to jeszcze raz bo nic nie rozumiem. Był tam 1,6 16V ale chyba 1,4 a teraz jest tam 1.1 i jeszcze jezdzi bez krokowca i cpp i to wszystko w 90r <???> :bezradny:
stahoojedyn - 27 Sty 2008, 21:43

jesli ja odlacze w swoim kroka to silnik dalej pracuje tak samo
a koledze pewnie chodzi o to ze fabrycznie byl 1,4 pozniej swap na 1,6 ktorego gosciu zarznal kupil tanio 1,1 orzenil go koledze lukaszadidas,

lukaszadidas - 28 Sty 2008, 19:27

stahoojedyn napisał/a:
jesli ja odlacze w swoim kroka to silnik dalej pracuje tak samo
a koledze pewnie chodzi o to ze fabrycznie byl 1,4 pozniej swap na 1,6 ktorego gosciu zarznal kupil tanio 1,1 orzenil go koledze lukaszadidas,

tak dokładnie tak jak mowisz :hihihi:

Piter - 29 Sty 2008, 12:14

Ale jaki jest sens ładowania 1.1 w miejsce 1.6 gdzie wszystko jest inne? Zrób zdjęcie tego silnika bo jakoś tego nie widzę. A krokowiec powinien być podpięty razem z CPP.
stahoojedyn - 30 Sty 2008, 19:29

no dobra FKP Piter, ale co jesli odlacze kroka i chodzi tak samo jak z podlaczonym??
Piter - 30 Sty 2008, 22:13

U Ciebie to chyba jest zawór bocznikujący powietrze
http://www.fiestaklubpols...ight=bocznikowy

stahoojedyn - 2 Lut 2008, 02:38

juz kiedys gdzies to pisalem ale kto by tam spamietl ;/
nie mam bocznikowego a napewno nie jest przyczepiony do kolektora tylko do ramy miedzy EFI a wyrownawczym :yes:

szynszyl - 6 Lut 2008, 20:54

Cytat:
o dobra FKP Piter, ale co jesli odlacze kroka i chodzi tak samo jak z podlaczonym??
to jest upitolony ten "krokowy" możesz go wymoczyć w jakiejś benzynie czy coś, bo może brudny ale nie licz na to.. .

[ Dodano: Sro Lut 06, 2008 20:55 ]
no i zrób zdjęcie.. może masz kolektor dolotowy jak ja miałem, to wtedy ten krokowy jest nie do kupienia. ale nie wiem jak to u ciebie wygląda