Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Ci篹ko odpala jak ciep造 silnik

TomekkemoT - 4 Gru 2007, 10:02
Temat postu: [MK3] Ci篹ko odpala jak ciep造 silnik
Witam. Szuka貫m podobnego na forum ale znalaz貫m tylko o problemach na ciep這 z rozrusznikiem.
Ostatnio zauwa篡貫m, 瞠 jak mam ciep造 silnik to jaki� ci篹ko odpala. Rozrusznik kr璚i jednak silnik nie chce zaskoczy�. Jak ju� si� to uda mam wra瞠nie 瞠 przez chwil� jest co� nie tak tzn jak by nie mia� mocy i trudno si� wkr璚a na obrotu (po chwili ju� wszystko jest ok). Jakie� 3k km ustawia貫m zawory, 5k km wymieni貫m 鈍iece, przewody i filtr powietrza, i do tej pory by這 ok. Jak jest zimny nie ma sprawy zapala bez problemu. Zacz窸o si� tak dzia� jak zmieni貫m termostat (temp. otwarcia 88st.). Nie sadz� 瞠by to mia這 jaki� wp造w na odpalanie ale... Co si� mo瞠 dzia�?

daniel - 4 Gru 2007, 13:33

filtr paliwa zmie� jeszcze
TomekkemoT - 4 Gru 2007, 14:51

Fakt. O tym Nie pomy郵a貫m.
stahoojedyn - 10 Sty 2008, 23:57

i co dziala??
TomekkemoT - 11 Sty 2008, 08:14

Przedyskutowa貫m spraw� filtra paliwa i doszli鄉y do wniosku, ze jak na zimno pali od razu to nie mo瞠 by� to sprawa filtra (bo niby dla czego), podejrzenie pad這 na zawory - ale one by造 ustawiane jakie� 4 miechy temu. Nast瘼nym podejrzanym jest reduktor - na ciep這 mo瞠 nie trzyma� i jak pale na benzynie to za pierwszym razem dostaje paliwo i gaz, zalewa 鈍iece i ci篹ko go odpali�. Musz� jeszcze sprawdzi� czy dobrze b璠zie odpala� na ciep造m na gazie, a nie na benzynie.
daro - 15 Sty 2008, 21:20

a jak u Ciebie z czujnikiem temp. silnika moze tu masz uszkodzony czujnik i daje z貫 dane do kompa
zima77 - 27 Lut 2008, 14:39

Witam

mam podobny problem z odpaleniem. Na zimnym silniku od razu odpala - gdy silnik sie nagrzeje jest problem z odpaleniem (mam wra瞠nie jakby 鈍iece by造 zalane w tym momecie ale mo瞠 sie myle). U mnie tez sie zacz掖 ten problem (mo瞠 nie od razu) po wymianie czujnika tempratury i termostatu.
Czy mo瞠 kto� wie co mo瞠 by� przyczyn� tego problemu z zapalaniem?
TomekkemoT czy uda這 Ci sie mo瞠 cos ustali�?

pozdrawiam

TomekkemoT - 27 Lut 2008, 20:14

Witam.
Nic nowego nie wsk鏎a貫m. Wymieni貫m 鈍iece i nic to nie da這. By貫m u znajomego mechanika i powiedzia� mi, ze mo瞠 parownik od gazu nie trzyma (tym bardziej jak jest ciep造) i nie odcina dok豉dnie gazu (na zimnym gaz zd捫y wywietrze�). Jak ciep造 to gaz dodatkowo miesza sie z benzyn� i lekko zalewa 鈍iece i przez to mo瞠 nie odpala�. Ale nie sprawdza貫m tego bo obecnie cierpi� na brak kasiorki. No c騜 trzeba b璠zie je寮zi� p鏦i sie da. Za jakie� dwa, trzy miesi帷e b璠� zmienia� olej i planuje wla� shell high mileage 15w50. Jest g瘰tszy w wysokich temperaturach, mo瞠 to co� zmieni. Jak by� co� ustali� zima77 to prosz� daj mi zna�.

zima77 - 29 Lut 2008, 15:16

We wtorek jestem um闚iony u mechanika na przegl康 po zimie - poprosze go wtedy 瞠by zobaczy� co jest przyczyn� tego problemu.
Jak tylko co� TomekkemoT sie dowiem to dam Ci znac tu na forum

pozdrawiam

edzia009 - 19 Sty 2012, 18:44

i jak problem rozwi您any ?
Rebel - 19 Sty 2012, 19:01

Gratulacje edzia009! Prawie czteroletni wykop :hihihi:
Cytat:
Wys豉ny: Pi� Lut 29, 2008 15:16

vegetagt - 19 Sty 2012, 19:24

edzia009, jezeli ty masz ga幡ik, to w tabeli obs逝gi silnika jest napisane, 瞠 ciep造 silnik trzeba odpala� z gazem w desce :) .

M鎩 ga幡ikowy 1.1 te� swego czasu odpala� na ciep這 bez gazu, ale potem znormalnia� :)

edzia009 - 19 Sty 2012, 21:17

nie gaznik tylko wtrysk jedno
vegetagt - 19 Sty 2012, 21:29

to zmie� w profilu silnik na 1.1i :)
edzia009 - 19 Sty 2012, 22:00

ok :)