|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - przeróbka Fiesty do KJS-ów
adi08 - 6 Gru 2004, 21:24 Temat postu: przeróbka Fiesty do KJS-ów mam gorace pytanie do wszystkich którzy "grzebią" w swoich fiestkach Mam fieste mk2 XR2 i chce za pomocą przeróbki wydechu dodać mu troche koników i żeby wydawał taki metaliczny dźwięk...(autko jest przeznaczone do KJS-ów)jężeli juz robiliście coś z waszymi wydechami to co mi poradzicie??? Co wywalić, co zostawić a co zamienić??? z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi
herrkam - 10 Gru 2004, 09:18
Ja w mojej mam tak powycinałem wszsytko i zostawiłem tylko seryjny koncowy fajnie gadała tak optymalnie.
druga opcja to założylem N-grupowy SUPERSPRINT ale musiałem dolożyć przedostatni seryjny bo była za głośna.
Pozdro
adi08 - 10 Gru 2004, 17:11
a czy samo wywalenie katalizatora polepszy coś sprawie osiągów???
herrkam - 10 Gru 2004, 17:14
adi08 napisał/a: | a czy samo wywalenie katalizatora polepszy coś sprawie osiągów??? |
czysta teoria mówi że im mniej oporow w wydechu tym lepiej tym bardziej że sonda w mk3 jest przed KATEM więc nie wpływa to na mieszanke tylko na spaliny dla mnie jest troszkę lepiej ale różnice rzędu kilku koni chyba ciężko odczuć oczywiście zmienia się dzwięk dla mnie na lepszy
pozdro
Mad Max - 10 Gru 2004, 22:10
Wywal katalizator, zostaw środkowy tłumik i wywal końcowy...
tomcraft - 13 Gru 2004, 18:57
mam taką prośbę,otóż sam zastanawiam sie nad zmianą mojego wydechu ale chciałbym posłuchać jak taka fieścina chodzi np.bez kata albo z n-grupowym ???ma ktoś może gdzieś takie cudowne dżwięki na mp3 albo gdzie indziej?
herrkam - 14 Gru 2004, 08:51
tomcraft napisał/a: | mam taką prośbę,otóż sam zastanawiam sie nad zmianą mojego wydechu ale chciałbym posłuchać jak taka fieścina chodzi np.bez kata albo z n-grupowym ???ma ktoś może gdzieś takie cudowne dżwięki na mp3 albo gdzie indziej? |
mam krótki filmik ale kręcony ze srodka auta bez kata ze srodkowym i ostatnim Nkowym
tomcraft - 14 Gru 2004, 17:28
oki to może wrzucisz na forum?
Rycho - 15 Gru 2004, 08:34
herrkam napisał/a: | adi08 napisał/a: | a czy samo wywalenie katalizatora polepszy coś sprawie osiągów??? |
czysta teoria mówi że im mniej oporow w wydechu tym lepiej tym bardziej że sonda w mk3 jest przed KATEM więc nie wpływa to na mieszanke tylko na spaliny dla mnie jest troszkę lepiej ale różnice rzędu kilku koni chyba ciężko odczuć oczywiście zmienia się dzwięk dla mnie na lepszy
pozdro |
No ale jest jeszcze praktyczna teoria, która mówi że jak jest za luźno w rurze to też nie dobrze, krótko mówiąc przy jednych silnikach można wywalić wszystko a w innych spowoduje to pogorszenie osiągów.
Pozdr Rycho
BTW A co do tjuninku przez wywalania kata to już nic nie będę mówił...
herrkam - 15 Gru 2004, 08:57
[quote="Rycho] adi08 napisał/a: | a czy samo wywalenie katalizatora polepszy coś sprawie osiągów??? |
BTW A co do tjuninku przez wywalania kata to już nic nie będę mówił...[/quote]
A czemu tjuninku?? Prosze o uzasadnienie....
tomcraft - 15 Gru 2004, 17:39
Cytat: | mam krótki filmik ale kręcony ze srodka auta bez kata ze srodkowym i ostatnim Nkowym
|
to jak z tym filmikiem? wrzuć go jakoś na forum ok?dzięki!
Rycho - 17 Gru 2004, 15:09
bo dla mnie to tjiunink i tyle Przepraszam was koledzy, ale uważam że mimo wszystko powinniśmy myśleć jakie warunki życia zapewniamy następnym pokoleniom.
Rycho
adi08 - 20 Gru 2004, 19:39
to jak wkońcu będzie z tym filmikiem?? doczekamy się :>
herrkam - 20 Gru 2004, 19:42
Rycho napisał/a: | bo dla mnie to tjiunink i tyle Przepraszam was koledzy, ale uważam że mimo wszystko powinniśmy myśleć jakie warunki życia zapewniamy następnym pokoleniom.
Rycho |
Wiesz ja rajdówką nie jeżdzę na co dzień, w sumie Cię rozumiem, ale w rajdach np. wydechy są przelotowe i tyle, kurde tjunink Subaraka albo Miśka za 400 tys plnow niezłe
pozdro
FILMIK Szopik wrzuci
Thomas - 20 Gru 2004, 21:01
adi08 napisał/a: | to jak wkońcu będzie z tym filmikiem?? doczekamy się :> |
Witam...
Oto filmiki http://fiesta.dobrynet.pl...ort/my_meta.MPG
http://fiesta.dobrynet.pl...ort/MadMax1.MPG
Pozdrawiam
adi08 - 21 Gru 2004, 09:25
dzięki
Rycho - 21 Gru 2004, 12:08
A o katalizatorach metalicznych(metalowych, sportowych) kolega słyszał ?? Koszt takiego katalizatora to kwota między 400 a 500 PLN, co przy wydatkach jakie niektórzy z was ponoszą na modyfikacje silnikow jest kwotą wydaje mi się akceptowalną. Dlatego robotę dzielę na profi i tjunink
Pozdorwienia i sukcesów na rajdowych trasach
Rycho
tomcraft - 21 Gru 2004, 23:51
dzięki dzięki za filmik:D
|
|