|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Archiwum Forum FKP - AUTO TUNING ŚWIAT
sowa - 26 Paź 2007, 06:17 Temat postu: AUTO TUNING ŚWIAT huhu :8:
Dostaliśmy propozycję zaprezentowania ciekawszych autek w magazynie Auto Tuning Świat. Ciekawszych zarówno pod względem mechanicznym jak i stylistycznym.
Tak więc chciałabym poprosić wszystkich posiadaczy przerobionych Fiesciuch o krytyczną ocene swojego wozu i zgłoszenie swojej kandydatury
Docelowo w artykule prezentowane bedą 4 auta ale jest to dopiero koncepcja wiec moze bedzie ich wiecej, a moze mniej
Zapraszam!!!
PumaRST - 26 Paź 2007, 06:45
ja proponuje:
Faza - xr2i vr6
Zólwik - MK1 RST
Fordon - mk3 TDI
I jesli Gaszu odpalił już swoją na 4 Trąbkach to on też.
Pod kontem mechanicznym to obecnie chyba najciekawsze auta na tym forum. Oczywiście nie che ujmowac nic pozostałym swoja wypowiedzią ale te są według mnie najciekawsze.
sowa - 26 Paź 2007, 06:57
ja w pierwszej kolejnosci myślalam o Tobie wiec przy okazji napisz na czym stoisz:)
Ogólnie odnośnie aut mimo ciekawych modyfikacji mechanicznych musimy pamietac żeby autko mimo wszystko jakos wyglądało czyli było w miare kompletne i czyste itd. To taka uwaga ogólna która musimy też brać pod uwagę:)
PumaRST - 26 Paź 2007, 07:23
sowa napisał/a: | ja w pierwszej kolejnosci myślalam o Tobie wiec przy okazji napisz na czym stoisz:) |
myślisz o mnie
ja odpadam z 2 powodów:
1) za dużo szczęścia (TVN Turbo) niech inni też sie pokażą żeby nie było za nudno, a też zasługują na to.
2) co ja im pokaże?? kupe części od silnika, puste nadwozie i rozebrana skrzynie biegów?? nie ma sensu.
Jesli chodzi o czystaość i kompletnośc to: Według mnie po to są 3-4 auta zeby pokazac 2 niekoniecznie ładne ale po faktycznym Tuningu mechanicznym (takim czy tez innym)
a 2 które beda ladne stylistycznie itp a nie koniecznie po mechanicznym.
Rzeczą oczywistą stało sie na tym forum że albo robi sie auta ładne albo szybkie. Niestety te 2 opcje sie zaczeły wykluczać. bo ci którzy decyduja sie na Sport (w tej czy innej formie) nie przywiązuja specjalnej wagi do wyglądu.
Takie moje zdanie.
Z aut fajnych i ładnych to mamy Darasa RS1800, Mafossa, Squadaka, Twoja xr2i jesli skończysz, Spadek, Puente i kilka innych ciekawych aut na bazie xr2i/RS1800 ale one nie koniecznie są szybkie.
wdług mnie ustalcie z ATS liczbe aut i co ich interesuje.
Faza - 26 Paź 2007, 13:39
ja sie niewypowiadam ... bo jak zwykle sie napale i chu. z tego bedzie..... wiec robcie co chcecie..... w razie czego mozecie na mnie liczyc..... ja mam auto chyba ladne ;-) ale w srodku wydlubane.....
sowa - 26 Paź 2007, 13:44
no ok ok faza nie napalaj sie, ale jestes zdecydowanym faworytem jesli chodzi o mechanike :8:
ale i tak się nie napalaj
ogarnij jakoś ten środek po wydłubywaniu i jak sie zbierze cos do zestawienia bedziemy rozmawiac dalej jak sie nie zbierze i tak bedizemy rozmawiac ale wtedy bedziesz musiał być juz bardzo ogarnięty bo w art. solo mogą ci wszedzie zajrzeć
marcus_87 - 26 Paź 2007, 19:50
sowa a moze maczeta10 zgodzi sie pokazac moja byla? oczywiscie nie pod wzgledem mechanicznym ale stylistycznie moze da rade? bylbym bardzo szczesliwy jakby rslypso pokazali w gronie ciekawych fiest
Piesek - 26 Paź 2007, 21:56
na kiedy jest to planowane?
Fordon - 26 Paź 2007, 22:44
Ja powiem tak jesli chodzi o mojego sztrucla to nie zabardzo widzie swoja fieste w ATS nie jest ona gotowa pod wzlgedem blacharki... a nie chcial bym robic chaly naszemu klubowi pod wzgledem blacharki... jak zainwestuje to co zainwestuje wtedy dam znaqc na chwile obecna nie ma takiej opcji... sorry Marcin ale jesli nie skoncze blachy w malej to nie ma opcji zeby ona ujrzala kolorowe pisma... serio bo wstyd mi za nia pod wzgledem blach a nie mechaniki... :8:
sowa - 26 Paź 2007, 23:10
Piesek napisał/a: | na kiedy jest to planowane? |
konkretnej daty nie ma bo nie ma konkretów z naszej strony póki co.. ale im szybciej tym wieksza szansa ze cos z tego wyjdzie
to może ja zapytam .. a na kiedy powinno być??
Piesek - 26 Paź 2007, 23:38
hmmm im szybciej tym lepiej... troche piczowata pogoda sie robi, wiec albo jakos na dniach musialo by byc albo dopiero na wiosne, zeby ladnie wyszykowac autka...
sowa - 26 Paź 2007, 23:43
hmm ale ty tak ogólnie doradzasz fotografowi czy chcesz miedzy wierszami powiedziec ze jestes zwarty i gotowy sie zaprezentowac??
Piesek - 27 Paź 2007, 00:15
nie jestem zwarty i gotowy dol silnika jest w szlifierni gora na stole w garazu ;] i nie doradzam fotografowi tylko ze znajac zycie jak sie napisze do ATS to oni wyznacza termin na styczen bo pewnie tak maja z terminarzem.... a wtedy wiadomo snieg moze byc, ale juz milcze bo potem bedzie ze wykrakalem :łoś:
sowa - 27 Paź 2007, 01:25
heh o nich i ich terminarz sie nie martw:) ...bardziej się boję o zebranie gotowej ekipy i na tym musimy sie skupic :8:
djsthonka - 27 Paź 2007, 19:17
ja tez bym sie pisał ale dopiero na wiosne bo auto nie ukonczone
Parzych - 27 Paź 2007, 19:39
Jak mi ubiorą Fiestkę w JDL Tuning, to przedstawię fotki, a Wy zdecydujecie, czy się nadaje...
xr2fun - 27 Paź 2007, 21:26
O mojej "staruszce" nikt nie pamięta?
Piesek - 27 Paź 2007, 21:28
pamietamy :
http://www.fiestaklubpols...aec9a9d0#266498
PumaRST - 27 Paź 2007, 23:53
xr2fun napisał/a: | O mojej "staruszce" nikt nie pamięta? |
nie śmiał bym zapomnieć, w drugim wątku na ten temat zaproponowałem twoją xr2i :lol:
sowa - 28 Paź 2007, 00:21
wiec jak otrzymam w koncu jakies foty i opisik zeby moc zaczac konstruktywną dyskusję i ankiete czy sobie nadal bedziemy słodzic??
własnie otrzymałam pierwsze potwierdzone zgłoszenie (2-3foty + opis zmian na adres sowa@fiestaklubpolska.pl)
kandydatura do tuningu mechanicznego
1. zoharek -mk4
2. ?
zoharek - 28 Paź 2007, 01:26
a co!
sowa - 30 Paź 2007, 08:49
wczoraj dostałam drugie zgłoszenie w kat odyfikacji mechanicznych
1. zoharek -mk4
2. faza
czy tak na serio ktos jeszcze sie zbiera???
jesli tak to prosze o 2-3foty + opis zmian na adres sowa@fiestaklubpolska.pl
Ad@mus - 30 Paź 2007, 22:22
do kiedy przyjmujesz zgloszenia??
sowa - 30 Paź 2007, 23:06
hmmmm przyjmuje.. powiedzmy ze do skutku, bo na razie z wielkiego gadania mam całe trzy zgłoszenia:
zoharka, fazy i kolina
kostek88wjcz - 1 Lis 2007, 10:21
Ja tez sproboje Sami ocenicie .
sowa - 1 Lis 2007, 10:23
no i mamy cztery:)
Piesek - 1 Lis 2007, 11:23
ja dalej uwazam ze warto im powiedziec zeby przelozyli to na wiosne... zobacz ile projektow sie nie pokaze... daras, maffia, gaszu, puma, ja i jeszcze parnascie innych
sowa - 1 Lis 2007, 11:55
a ja dalej uwazam ze mozna im teraz cos zaproponowac i na wiosne czyli latem zrobic replay :8:
Ad@mus - 1 Lis 2007, 15:20
moja fiesta lakieruje sie od poniedzialku pozatym brat mi ja troche rozbil ale bedzie dobrze...a na wiosne to juz bedzie finisch vizualny...
mechanicznie bedzie powoli ewoluowac tak wiec jak co to chytom sie na reply
Kolin - 1 Lis 2007, 16:58
sowa napisał/a: | a ja dalej uwazam ze mozna im teraz cos zaproponowac i na wiosne czyli latem zrobic replay |
zgodzę sie z toba
Piesek - 1 Lis 2007, 17:13
myslisz ze dwa razy beda chcieli robic cos takiego?
sowa - 1 Lis 2007, 18:47
piesek nie marnuj energii na wrózby tylko szoruj do garażu pracować nad autem mysle ze mozna juz sie skupic na zbieraniu kolejnych kandydatow :8:
Parzych - 16 Sty 2008, 23:44
Zgłaszam kandydaturę do optycznego, znaczy stylizacyjnego
Daras84 - 17 Sty 2008, 09:29
podwiesilem zeby sie nie walal miedzy innymi postami...
Faza - 18 Sty 2008, 18:47
a dzieje sie w ogole cos w tym temacie??
Parzych - 24 Maj 2008, 03:28
Czyżby temat umarł???
trzeci - 24 Maj 2008, 22:16
parzych73 napisał/a: | Czyżby temat umarł??? |
Nie, nie umarł
Tylko niektóre tematy w FKP hibernują jak nietoperze w MRU, aż przyjdzie ich pora
O Twojej sugestii odnośnie OPT też się pamięta, więc spox Jacku.
Pozdro ...
|
|